Paste 2016 – Peru

Aguas

11 zile / 9 nopti

Ziua 01  SOSIRE IN LIMA – 29.04.2016

La sosirea pe aeroportul international din Lima, vei fi intampinat de reprezentantul local, dupa care vei fi transferat la hotel.

Ziua 02 LIMA – 30.04.2016

Vei face un tur de oras pentru a cunoaste principalele atractii: Districtul Miraflores, Plaza de Armas – centrul istoric al orasului in care se afla cele mai importante monumente istorice ale orasului printre care o fantana din bronz datand din 1650, Biserica San Francisco constuita in 1674, Catedrala din Lima, construita in 1564, cunoscuta in toata lumea pentru capela de fildes in stil baroc, La Imaculada, si pentru mormantul lui Francisco Pizarro, cuceritorul Perului. Turul orasul se va incheia cu vizita la Muzeul Larco Herrera, unul dintre cele mai impresionante muzee din America de Sud, unde pot fi admirate exponate extrem de valoroase, artefacte din metale si pietre pretioase.
Regim mese – Mic dejun

Ziua 03 LIMA – PUNO – 01.05.2016

Transfer hotel – aeroport in Lima. Zbor intern Lima – Puno. Transfer de la aeroport la hotel in Puno.
Regim mese – Mic dejun

Ziua 04 PUNO – LACUL TITICACA – PUNO – 02.05.2016

Vei face o excursie de o zi la insulele din partea peruana a Lacului Titicaca. Vei vizita Insula Taquille, unde te poti bucura de privelistea lacului strajuit de munti, daca te incumeti sa urci cele 600 de trepte pana la punctul cel mai inalt al insulei.
Vei vizita celebrele insule Uros, locuite de etnici quechuas care isi pastreaza nealterate traditiile. Civilizatia Uros se regaseste pe un numar de 42 de insule plutitoare de stuf.
Regim mese – Mic dejun, Pranz

Ziua 05 PUNO – CUSCO – 03.05.2016

Transferul de la Cusco la Puno include vizitarea unor obiective turistice: vei vizita Biserica Andahuaylillas – Capela Sixtina a Americii de sud, Raqchi – Templul zeului Wiracocha si La Raya – punct de maxima altitudine de pe traseu.
Regim mese – Mic dejun, Pranz

Ziua 06 CUSCO – 04.05.2016

Astazi vei pleca intr-un tur al orasului si imprejurimilor in care vei vizita principalele atractii din Cusco. Vei incepe in Plaza del Armas – Huacapayta, piata principala a orasului unde se afla si celebra catedrala si unde vei putea admira constructiile coloniale ce au ca piatra de temelie vechi ziduri incase. In interiorul Bisericii Santo Domingo vei vizita ruinele Templului Soarelui, Koricancha, unul dintre importantele temple incase din Peru. Vei vizita Catedrala Cusco, bijuterie arhitectonica decorata la exterior cu placi mari din granit rosu in stil renascentist, in contrast cu stilul baroc al interiorului. Catedrala, un frumos exemplu de arhitectura locala, cu puternice influente traditionale a fost construita pe vechi ziduri incase in secolul al XVI-lea. La cativa kilometri de Cusco, vei vizita Tambomachay, celebrele bai incase, Puca Pucara, o fortificatie cu apeducte si izvoare termale, precum si Qenqo, o serie de galerii subterane, in care aveau loc ritualuri incase. Vei vizita cel mai impresionant sit arheologic din imprejurimile orasului Cusco – Sacsayhuaman, exemplu clar al abilitatilor si tehnicilor de constructie incasa. Orasul Cusco a fost conceput in forma unei pume, animalul sacru al incasilor, al carei cap era Sacsayhuaman, principalul sau centru religios.
Regim mese – Mic dejun

Ziua 07 CUSCO – MACHU PICCHU – 05.05.2016

Transfer de la hotelul din Cusco la gara din Poroy. Transfer cu trenul turistic Vistadome, catre Aguas Calientes. Traseul strabate Valea Urubamba, Valea Sacra a Incasilor. Din Aguas Calientes vei fi transferat la Machu Picchu pe un drum spectaculos ce urca in serpentine. In Machu Picchu vei vizita principalele puncte de interes, insotit de ghid vorbitor de limba engleza. Se pot admira peste 140 de constructii cat si terasele incase folosite pentru agricultura. Vei mai admira privelistile oferite de Huayna Picchu (Muntele cel Tanar), aflat in imediata vecinatate si poti parcurge cativa kilometri pe Inca Trail – Poteca Incasa, spre Sun Gate, Poarta Soarelui, de unde se dezvaluie o imagine panoramica spre Machu Picchu, varful Huayna Picchu si Valea Urubamba. Transfer din Machu Picchu la Aguas Calientes.
Regim mese – Mic dejun

Ziua 08 MACHU PICCHU – CUSCO – 06.05.2016

Transfer cu trenul de la Aguas Calientes la Cusco de-a lungul unui traseu cu peisaje spectaculoase. Vei fi transferat cu masina de la gara din Cusco la hotel.
Regim mese – Mic dejun

Ziua 09 CUSCO – 07.05.2016

Dispui de timp liber pentru a explora pe cont propriu Cusco – fosta capitala a Imperiului Incas. Poti opta pentru diferite vizite si excursii optionale, precum si pentru cumparaturi sau odihna.
Regim mese – Mic dejun

Ziua 10 PLECARE DIN CUSCO – 08.05.2016

Transfer hotel – aeroport in Cusco. Zbor intern Cusco – Lima. Pe aeroportul din Lima te vei imbarca in zborul spre casa.
Regim mese – Mic dejun

Ziua 11 SOSIRE IN BUCURESTI – 09.05.2016

 

ORAR ZBOR

Plecare Bucuresti, 29.04.2016 ora 07:10; Sosire Amsterdam, ora 09:00, KLM;durata 2:50
Plecare Amsterdam, 29.04.2016 ora 12:30; Sosire Lima, ora 18:05, KLM; durata 12:35
Plecare Lima, 01.05.2016 ora 11:00; Sosire Juliaca, ora 12:40, Lan Airlines; durata 1:40
Plecare Cuzco, 08.05.2016 ora 16:00; Sosire Lima, ora 17:25, Lan Airlines; durata 1:25
Plecare Lima, 08.05.2016 ora 20:10; Sosire Amsterdam, 09.05.2016, ora 15:40, KLM; durata 12:30
Plecare Amsterdam, 09.05.2016 ora 20:35; Sosire Bucuresti, 10.05.2015 ora 00:15, KLM; durata 2:40

Locatie Hotel Categorie Tip camera
Lima Girasoles Lima

http://www.losgirasoleshotel.com/

3* Camera Standard
Puno Casa Andina Classic Tikarani Puno

http://casa-andina.com/

3* Camera Standard
Cusco 7 Ventanas Cusco

http://www.hotelsieteventanas.com/

4* Camera Standard
Aguas Calientes El Mapi

http://www.inkaterra.com/byinkaterra/el-mapi-hotel/

3* sup Camera Standard

 

TARIF FIX / PERSOANA: 2.590 €

Calatorie: 29.04.2016 – 09.05.2016

TERMENE DE PLATA:

› La confirmarea rezervarii: 25%

› cu 2 luni inainte de plecare: 25%

› cu 1 luna inainte de plecare: 50%

 

NOTE:

› Tarifele sunt exprimate in euro/ persoana /sejur, cazare in camera dubla

› Plata se face in euro sau in lei (caz in care se foloseste cursul BNR + 2%, din ziua platii).

 

INFORMATII UTILE

Viza turistica in Peru nu este necesara.

 

SERVICII INCLUSE

Bilet de avion pentru zbor international Bucuresti – Lima – Bucuresti cu KLM;

Bilet de avion pentru zbor intern Lima – Puno;

Bilet de avion pentru zbor intern Cusco – Lima;

Taxele de aeroport pentru zboruri;

Servicii de tip check-in online si emitere a boarding pass-urilor pentru zboruri

Cazare 9 nopti la hotelurile mentionate, in tipul de camere specificat:

Mesele mentionate in program: 9 Mic dejun, 2 Pranz;

Toate tururile si transferurile in conformitate cu itinerarul

Toate taxele de intrare la obiectivele turistice mentionate in program

Ghid local vorbitor de limba engleza pentru tururile si transferurile incluse

Asigurarea complexa de calatorie

Serviciu telefonic de urgente 24/7

Transportul se va face in sharing basis, impreuna cu alti turisti

 

SERVICII SUPLIMENTARE

Early check-in, late check-out

 

LIMA

Lima 1
Lima 2

Lima 3

Lima 4

Fondat de conchistadorul Francisco Pizzaro in 1535, orasul Lima supranumit si Orasul regilor (La Ciudad de los Reyes) este situat in zona vestica a tarii la confluenta raurilor Chillon, Rimac si Lurin. Arhitectura metropolei peruane este caracterizata printr-un mix de stiluri, ilustrare perfecta a diverselor tendinte din perioadele istorice ale orasului. Centrul istoric pastreaza si astazi constructii cu balcoane din perioada viceregatului cat si din primii ani ai republicii, fapt pentru care a fost inclus in Patrimoniul UNESCO in anul 1988.Cateva dintre principalele repere turistice ale capitalei peruane sunt Plaza de Armas (Plaza Mayor – centrul istoric in care se afla importante monumente printre care si o fantana din bronz, datata 1650), Catedrala (datand din 1564, este renumita pentru capela din fildes in stil baroc – La Imaculada si sarcofagul lui Francisco Pizarro – cuceritorul Perului), Manastirea San Francisco, Palatul Guvernamental, Palatul Arhiepiscopiei, Muzeul National de Arheologie, Antropologie si Istorie, Muzeul Aurului, Muzeul Larco Herrera; in contrast cu arhitectura coloniala a orasului, s-au dezvoltat noi zone rezidentiale, modernele cartiere Miraflores, Isidro, Barranco. In apropierea orasului se afla situl arheologic Huaca Pucclana (Juliana) construit din milioane de caramizi, fost sit de adorare a zeului Pachacamac.

 

PUNO

Puno

Puno se afla la 388 km distanta de Cusco in sud estul tarii, intre tarmurile Lacului Titicaca si un lant muntos ce strajuieste orasul. Infiintat in 1668 de viceregele Pedro Antonio Fernandez ca resedinta administrativa a provinciei Paucarcolla cu numele de San Juan Bautista de Puno, numele i-a fost mai tarziu schimbat in San Carlos de Puno, in onoarea regelui Carol al II-lea al Spaniei. Orasul are multe biserici si cladiri datand din perioada coloniala si este cunoscut si sub denumirea de capitala folclorica a tarii.

 

LACUL TITICACA

Lacul Titicaca

 

Situat in zona podisurilor inalte din Anzii Cordilieri la 3.810 m altitudine (la granita dintre Peru si Bolivia), Lacul Titicaca este cel mai mare lac din America de Sud – 8.372 Km2 si lacul navigabil aflat la cea mai mare altitudine. Alimentat de circa 27 de rauri, apa provenind din precipitatii si topirea zapezilor de pe versantii muntilor, Titicaca comunica cu Lacul Poopo prin Raul Desaguadero.
De lac se leaga legenda prin care se spune ca Inti – Zeul Soarelui a trimis aici pe Manco Capac si Mama Ocllo pentru a intemeia o noua civilizatie, iar locul unde Manco Capac si-a infipt bastonul de aur a fost numit Cusco. Lacul si zona inconjuratoare sunt declarate Rezervatie Nationala. Navigatia pe lac se face cu traditionalele barci din trestie totora dar si cu mici ambarcatiuni cu motor.
Insulele Uros de pe Lacul Titicaca adapostesc una dintre cele mai vechi civilizatii din lume, ce isi pastreaza nealterate traditiile. Cele 44 de insule plutitoare sunt construite din trestie totora, durata de viata a unei insule este 30 de ani.
Insula Taquille situata in partea peruana a Lacului Titicaca ofera o priveliste deosebita asupra lacului daca te incumeti sa urci cele 600 de trepte pana la punctul cel mai inalt al insulei.

 

AGUAS CALIENTES

Aguas

Aguas Calientes (Machupicchu Pueblo) este un mic orasel turistic renumit pentru baile sale termale. Aguas Calientes este si punctul terminal pentru legaturi feroviare cu Cusco si Ollantaytambo. Infiintat in 1901 de un grup de fermieri, micul orasel s-a dezvoltat ca baza pentru feroviari in timpul constructiei caii ferate intre anii 1921 – 1930. In zona se afla si o importanta hidrocentrala ce furnizeaza curent electric pentru zonele Cusco, Puno si Apurimac. Mica localitate inconjurata de munti, ridicata pe malurile Raului Vilcanota ce strabate Valea Urubamba, este cea mai apropiata localitate ce serveste ca punct de acces spre Machu Picchu.

 

Oferta este supusa unor termene si conditii. Tarifele sunt valabile in limita locurilor disponibile la momentul solicitarii rezervarii.

Comanda / Contact / Cerere informatii