CIRCUIT AUSTRALIA SI NOUA ZEELANDA

sidney

CIRCUIT AUSTRALIA SI NOUA ZEELANDA 2016

Melbourne, Australia
  • Durata: 16 zile
  • Plecari: 25-11-2016
  • Companie transport: Qatar Airways
de la 3990€

Program

Ziua 1: BUCURESTI – DOHA

Intalnire cu insotitorul de grup la Aeroportul International Otopeni „Henri Coanda”, ora 10:00, pentru imbarcare pe cursa Qatar Airways cu destinatia Doha. Decolare la ora 12:10. Aterizare pe aeroportul din Doha la ora 17:45. Decolare spre Melbourne la ora 20:40.

Ziua 2: DOHA – MELBOURNE

Sosire la Melbourne la ora locala 18:10. Transfer si cazare la hotel Crossley 4* (sau similar).

Ziua 3: MELBOURNE

image2-boutiquestays-thingstodoinmelbourne

Mic dejun. Dimineata, timp liber pentru odihna. Dupa-amiaza, tur panoramic cu ghid local incluzand opriri la catedrala Sf. Paul si Monumentul comemorativ “Shrine of Remembrance”, plimbare pe promenada Southbank, prin Gradinile Fitzroy si intrare in casuta Capitanului Cook. Melbourne este un oras modern, cosmopolit, care si-a pastrat totusi aerul aristocrat. Cazare la hotel Crossley 4* (sau similar).

Ziua 4: MELBOURNE – PHILLIP ISLAND – MELBOURNE

Mic dejun. In prima parte a zilei, optional, plimbare cu insotitorul de grup prin Gradina Botanica Regala, poate cea mai frumoasa din intreaga lume. Dupa pranz plecam spre insula Phillip, situata la 140 de kilometri sud-est de Melbourne, pentru admirarea unui spectacol natural unic, de neuitat: parada pinguinilor pitici care se intorc seara spre cuiburile lor. Rezervatia de pe insula Phillip este vizitata anual de sute de mii de turisti dornici sa-si delecteze ochii cu un spectacol unic. Pinguinii pitici, inalti de circa 33 de centimetri si abia cantarind 1 kilogram, sunt cei mai mici din lumea pinguinilor. Parada nocturna oferita de coloniile de pinguini care se intorc la tarm dupa o zi grea de pescuit, marsaluind in pas vioi, este o priveliste incantatoare. Intoarcere la hotel in cursul serii. Cazare la hotel Crossley 4* (sau similar).

Ziua 5: MELBOURNE – AUCKLAND

auckland-banner

Mic dejun. Dimineata devreme transfer la aeroport pentru zbor spre Auckland, cel mai mare oras din Noua Zeelanda. Decolare la ora 08:45 si sosire in Auckland la ora 14:25. Tur panoramic cu ghid local pe parcursul caruia vom admira Ferry Building (construita in 1912), Banca Noii Zeelande, Old Government House (un palat construit din lemn, fosta resedinta a guvernatorului). Turul se va incheia cu o urcare pe podul portului, Auckland Harbour Bridge. Transfer si cazare la City Hotel Hobson 4* (sau similar).

Ziua 6: AUCKLAND – WAITOMO – ROTORUA

rotorua-141704 (1)

Mic dejun. Plecam spre sud, o zona renumita datorita sutelor de pesteri ce creeaza o adevarata retea subpamanteana. Vizitam cea mai faimoasa pestera, Pestera Licuricilor (Waitomo Glowworm Cave). Pe langa expozitia impresionanta de stalactite si stalagmite, aceasta pestera isi incanta vizitatorii datorita unei caracteristici extrem de neobisnuite: sute de mii de licurici din specia Arachnocampa luminosa traiesc in adancurile ei, oferind o priveliste asemanatoare cerului instelat. Vizita include si plimbare cu barca pe lacul subteran al pesterii. Dupa-amiaza ne indreptam spre Rotorua, cea mai importanta destinatie turistica din Noua Zeelanda, atat datorita culturii Maori, cat si datorita izvoarelor termale din aceasta zona. Vizitarea Institutului de Arte si Mestesuguri Maori si a vaii cu izvoare termale Whakarewarewa. Se va admira faimosul gheizer Pohutu, care arunca jeturi de apa la o inaltime de 20 de metri. Cazare la hotel  Rydges 4* (sau similar).

Ziua 7: ROTORUA – AUCKLAND – QUEENSTOWN

skyline_queenstown_banner_gondola1

Mic dejun. Transfer la aeroportul din Auckland pentru zbor spre Queenstown. Decolare la ora 10:30; sosire la ora 12:20, tur panoramic de oras in principala statiune alpina din Insula de Sud. Cazare la hotel Copthorne Resort Lakefront 4* (sau similar).

Ziua 8: QUEENSTOWN – MILFORD SOUND – QUEENSTOWN

Dupa micul dejun, plecam spre Lacul Wakatipu prin regiunea Te Anau. Vom avea ocazia sa admiram superbele peisaje in care s-a filmat „Stapanul Inelelor”, fara indoiala cea mai pitoreasca zona din Noua Zeelanda. Excursia se incheie cu croaziera printre fiordurile din Parcul National Fiordland, cu pranz bufet inclus. Transfer la hotel in Queenstown. Cazare la hotel Copthorne Resort Lakefront 4* (sau similar).

Ziua 9: QUEENSTOWN – SYDNEY

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zbor Queenstown – Sydney. Decolare la ora 15:30 si sosire la Sydney la ora 16:50. Transfer si cazare la hotel Ibis Sydney World Square 3* (sau similar).

Ziua 10: SYDNEY

sidney

Mic dejun. Tur de oras si croaziera cu ghid local in excentricul oras Sydney, incluzand: vedere panoramica a Operei, una din cele mai spectaculoase cladiri din lume, a vestitului Harbour Bridge, scurta vizita in cel mai vechi cartier, “The Rocks” si in cel mai elegant si boem, “Kings Cross”, portul Cook. In continuare vom admira cea mai vestita plaja a Australiei, Bondi Beach cu o scurta oprire la punctul de panorama “The Gap”. Imbarcare pe ferryboat pentru croaziera cu pranz inclus de-a lungul Cheiului Circular, cu oprire in portul Darling, cel mai modern al orasului. Seara, transfer la hotel.

Ziua 11: SYDNEY – KATOOMBA – SYDNEY

Katoomba (1)

Dupa micul dejun, vom vizita Featherdale Wildlife Park pentru “intalnire” cu fauna specifica Australiei: canguri, koala, emu, caini dingo, diavoli tazmanieni. Continuam spre orasul Katoomba, aflat pe calea Jamison al carei principal punct de atractie este reprezentat de formatiunile stancoase Three Sisters. Pranz la un restaurant local. Drumul de intoarcere va fi o experienta de neuitat, o calatorie cu Scenic Railway (Calea Ferata Pitoreasca), cea mai abrupta cale ferata din lume, ce coboara spre un defileu impadurit. La intoarcere, trecem pe langa Sydney 2000, locul de desfasurare a Jocurilor Olimpice.

Ziua 12: SYDNEY – CAIRNS

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zbor Sydney – Cairns. Decolare din Sydney la ora 09:00 si sosire la Cairns la ora 11:00. Pe drum spre hotel, oprire pe renumita plaja Palm Cove. Spre seara, sosire si cazare la hotel Ibis Styles 3* (sau similar).

Ziua 13: CAIRNS – MAREA BARIERA DE CORALI – CAIRNS

marea-bariera-de-corali-in-pragul-unui-dezastru-ecologic

Dupa micul dejun, plecare cu catamaranul “Great Adventure” in croaziera la Marea Bariera de Corali, una dintre minunile naturale ale lumii. Excursia cuprinde croaziera cu catamaranul “Great Adventure”, echipament de snorkeling, pranz (bufet) pe vas. Seara, intoarcere la hotel si cazare.

Ziua 14: CAIRNS – KURANDA (optional) – CAIRNS

cairns

Mic dejun. Timp liber pentru plaja. Optional, va propunem excursie la Kuranda, cu telefericul Skyrail, trecand pe deasupra padurii tropicale din Parcul National Gorge, prilej de admirare a unor peisaje incredibile. Vom vizita parcul aborigen Tjapukai, putand participa la un spectacol specific al populatiei aborigene Pamagirri.  Seara, intoarcere la hotel si cazare.

Ziua 15: CAIRNS – MELBOURNE – DOHA

melbourne-attractions

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zbor Cairns – Melbourne. Decolare la ora 12:30. Sosire in Melbourne la ora 16:50. Imbarcare pe cursa Companiei Qatar Airways cu destinatia Doha, decolare la ora 22:45.

Ziua 16: DOHA – BUCURESTI

Sosire la Doha la ora 05:05. Plecare spre Bucuresti la ora 06:40 si sosire la ora 10:45.

 

 

Australia si Noua Zeelanda

Perioada: 25.11 – 10.12.2016 (16 zile / 13 nopti)

SERVICII INCLUSE:

  • transport avion Bucuresti – Doha – Melbourne si Melbourne – Doha – Bucuresti cu compania Qatar Airways;
  • transport avion Melbourne – Auckland, Queenstown – Sydney, Sydney – Cairns, Cairns – Melbourne cu compania Qantas Airways;
  • transport avion Auckland – Queenstown cu compania Air New Zealand;
  • transport cu autocar dotat cu aer conditionat pe toata durata calatoriei conform programului;
  • 13 nopti cazare cu mic dejun inclus in Australia si Noua Zeelanda in hoteluri de 3* si 4*: 3 nopti in Melbourne, 1 noapte in Auckland, 1 noapte in Rotorua, 2 nopti in Queenstown, 3 nopti in Sydney, 3 nopti in Cairns;
  • 4 mese de pranz, conform programului (ziua 8, ziua 10, ziua 11, ziua 13);
  • transferuri aeroport – hotel – aeroport;
  • tururi de oras cu ghid local in: Melbourne, Auckland, Queenstown, Sydney;
  • vizite incluse: casuta Capitanului Cook & Gradinile Fitzroy, Pestera Licuricilor (Waitomo Glowworm Cave), Institutul de Arte si Mestesuguri Maori din Rotorua, izvoarele termale Whakarewarewa, Featherdale Wildlife Park;
  • excursii la: Rezervatia de pe insula Phillip (parada pinguinilor & Centrul de ingrijire al ursuletilor koala), Milford Sound, Palm Cove;
  • plimbare cu barca pe lacul subteran al Pesterii Licuricilor, croaziera printre fiordurile din Parcul National Fiordland, croaziera “Capitanul Cook” in Sydney, calatoria cu Scenic Railway (Calea Ferata Pitoreasca), croaziera la Marea Bariera de Corali;
  • insotitor roman de grup pe toata durata calatoriei.

NU SUNT INCLUSE:

  • taxe de aeroport pentru zborurile Bucuresti – Doha – Melbourne si Melbourne – Doha – Bucuresti cu compania Qatar Airways: 495 EURO/ persoana (pot suferi modificari);
  • taxe de aeroport pentru zborurile Melbourne – Auckland, Queenstown – Sydney, Sydney – Cairns, Cairns – Melbourne cu compania Qantas Airways si Auckland – Queenstown cu compania Air New Zealand: 295 EURO/ persoana (pot suferi modificari);
  • excursie la Kuranda (optionala): 195 EURO/ persoana (pret valabil pentru un grup minim de 15 persoane);
  • bacsisurile pentru ghizii locali si soferi (55 EURO/ persoana), se practica in zona si nu sunt incluse in pretul excursiei; acestea se vor achita insotitorului de grup la sosirea in Australia.
  • asigurarea medicala (obligatorie) si asigurarea storno (optionala, se incheie odata cu semnarea Contractului de Comercializare a Pachetului de Servicii Turistice);
  • intrarile la obiectivele turistice si excursiile optionale.

GRUP MINIM: 25 persoane.

  • Pentru un numar mai mic de 20 participanti pretul se recalculeaza sau excursia se reprogrameaza. De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu consultarea prealabila a turistilor inscrisi. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul rezervat pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.

TERMEN LIMITA DE INSCRIERE:

  • Minim 3 luni inainte de plecare. Pentru inscriere dupa acest termen, agentia nu garanteaza obtinerea raspunsului privitor la viza in timp util. Ca atare, orice penalizare (la zbor sau cazare) survenita ca urmare a neanularii in termen a serviciilor turistice pe motiv de inscriere a turistului sub termenul de 3 luni pana la data de plecare, nu este in raspunderea agentiei.

TRANSFERURI DIN PROVINCIE LA / DE LA AEROPORT:

  • 15 EURO / adult /dus-intors si 10 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasul PLOIESTI
  • 20 EURO / adult /dus-intors si 10 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele GIURGIU, URZICENI
  • 25 EURO / adult /dus-intors si 10 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasul TARGOVISTE
  • 30 EURO / adult / dus-intors si 15 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele SINAIA, PITESTI, ALEXANDRIA
  • 35 EURO / adult /dus-intors si 15 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele PREDEAL, SLOBOZIA
  • 40 EURO / adult /dus-intors si 20 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele BRASOV, CALARASI
  • 45 EURO / adult /dus-intors si 20 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele FOCSANI, SLATINA
  • 50 EURO / adult /dus-intors si 30 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele CONSTANTA, CARACAL
  • 55 EURO / adult /dus-intors si 30 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele CRAIOVA, RM VALCEA, BRAILA, GALATI, TECUCI, FAGARAS
  • 65 EURO / adult /dus-intors si 35 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele TULCEA, BACAU
  • 70 EURO / adult /dus-intors si 35 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasul SIBIU
  • 80 EURO / adult /dus-intors si 45 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele SIGHISOARA, MEDIAS
  • 95 EURO / adult /dus-intors si 50 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasul TG MURES

CONDITII FINANCIARE:

TERMENE DE PLATA:

  • 30% din pretul pachetului turistic la inscriere;
  • 50% din pretul pachetului turistic pana pe 31.07.2016;
  • 20%  din pretul pachetului turistic pana pe 24.10.2016.

Procentul aferent primei plati sa va calcula in functie de momentul inscrierii. Daca inscrierea intervine dupa data de 25.09.2016, pachetul turistic se va achita integral. In cazul nerespectarii termenelor de plata, Tour Operatorul isi rezerva dreptul de a anula rezervarea.
CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI:

  • 5% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 01.03.2016 – 30.04.2016;
  •  40% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 01.05.2016 – 31.07.2016;
  • 80% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 01.08.2016 – 24.10.2016;
  • 100% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face incepand cu 25.10.2016 si pana in ziua plecarii.

IMPORTANT! Va reamintim ca incheierea unei Asigurari STORNO de calatorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Va recomandam sa uzati de acest mijloc de protectie financiara care acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei.

VIZE:

  • Viza pentru Australia este gratuita si se obtine online pe site-ul www.immi.gov.au. Aplicarea se va face individual, cu sprijinul agentului de turism. Raspunsul referitor la aprobarea sau respingerea vizei poate fi trimis de Consulatul Australiei in termen de pana la 2 luni de la aplicare. In cazul in care raspunsul (afirmativ sau negativ) al Consulatului Australiei nu este primit pana cu 60 de zile inainte de data de plecare, agentia isi rezerva dreptul de a anula (fara penalizari) inscrierea turistului. Pentru Noua Zeelanda nu este necesara viza turistica obtinuta in prealabil.

IMPORTANT:

  • Consulatul Australiei isi rezerva dreptul de a solicita transmiterea pe cale electronica a altor documente (traduse in limba engleza) cum ar fi: fotografie in format electronic, bilantul firmei (pentru persoanele juridice), asigurare medicala, acte de proprietate (casa, masina), talon de pensie sau adeverinta de salariu in care sa se precizeze datele de identificare, numarul contractului de munca, data la care a fost eliberat, camera de munca la care a fost inregistrat si salariul net etc.
  • Pentru persoanele peste 70 de ani, Consulatul Australiei poate solicita un control medical la un cabinet autorizat de acesta (exista 2 cabinete autorizate in Bucuresti). Tarif informativ (se va achita in lei la cabinetul medical): 70 EURO.
  • IN CAZUL NEOBTINERII VIZEI se aplica penalizarile stipulate in „conditiile de retragere” aferente zilei in care se efectueaza retragerea.

OBSERVATII:

  • In cazul neobtinerii vizei se retin penalizarile de retragere mentionate mai sus.
  • Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.
  • Agentia isi rezerva dreptul de a modifica suma aferenta taxelor de aeroport in situatia in care acestea sunt impuse de terti (companiile aeriene, autoritati locale).
  • Programul poate fi modificat de conducatorul roman de grup roman in functie de anumite situatii obiective.
  • Agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru eventualele perturbari ale orarului de zbor, acestea fiind exclusiv responsabilitatea companiei aeriene.
  • Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare din program este cea atribuita in mod oficial de Autoritatile Turismului din Australia si Noua Zeelanda. Ca atare, facilitatile comune si cele ale camerelor sunt conforme cu standardele locale.
  • Distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.
  • Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare; in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor. Hotelul isi rezerva dreptul de a solicita fiecarui turist o suma cash sau o copie a cartii de credit personale, ca garantie pentru cheltuielile suplimentare ce urmeaza a fi facute pe parcursul sederii.
  • Agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure.
  • Asezarea in autocar se face in ordinea inscrierilor, incepand cu bancheta a doua.
  • Oferta a fost  calculata pe baza paritatii EURO/USD, EURO/ AUD, EURO/NZD valabile in luna februarie 2016; in situatia modificarii cu mai mult de 3% a acestei paritati, agentia isi rezerva dreptul de a modifica tariful.
  • Agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure. Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.

 

Comanda / Contact / Cerere informatii