Banatul si Clisura Dunarii

mraconia1

Banatul si Clisura Dunarii
Martie 2016 – Octombrie 2016

 

 

Intr-o excursie de cinci zile te invitam sa descoperi una dintre cele mai spectaculoase zone ale tarii, Banatul Montan si Clisura Dunarii, locul unde Carpatii se intalnesc cu Dunarea si formeaza impreuna cel mai lung defileu natural din toata Europa.

 

Date plecare: 21.03, 18.04, 9.05, 30.05, 13.06, 5.09, 19.09, 3.10, 17.10.2016

Program:

– Ziua 1: Bucuresti – Dubova (aprox.  390 km)
Pornim din Bucuresti dis-de-dimineata si ne indreptam spre Defileul Dunarii, strabatand Oltenia. Petrecem urmatoarele 4 nopti la o pensiune in Dubova, idilic asezata pe malul Dunarii.

– Ziua 2: Cazanele Dunarii – Baile Herculane (aprox. 90 km)

Azi ne asteapta o zi de neuitat. Incepem aventura cu o excursie cu barca prin cea mai frumoasa portiune a defileului Dunarii: Cazanele Mari si Cazanele Mici. Admiram faimosul Cap al lui Decebal, cea mai mare sculptura in piatra din Europa, Tabula Traina de pe malul sarbesc, Manastirea Mraconia si facem un scurt popas la Grota Veterani. Dupa excursia cu barca, ne asteapta edificii elegante din perioada habsburgica in Baile Herculane, considerata in secolul al XIX-lea una dintre cele mai la moda statiuni din Europa. Ne bucuram de o plimbare prin centrul istoric si de timp berechet pentru poze inainte de a ne intoarce la pensiune.

– Ziua 3: Cascada Bigar – Anina – Oravita – Rudaria (aprox. 320 km)
Pornim din pe malul Dunarii si ne indreptam spre nord, strabatand Cheile Nerei. Aici avem ocazia de a admira cea mai frumoasa cascada din Romania, Cascada Bigar. Pregatiti-va aparatele de fotografiat pentru calatoria cu trenul pe cea mai veche cale ferata montana din sud-estul Europei, care strabate un peisaj mirific intre Oravita si Anina. Calatoria dureaza doua ore. Oravita ne asteapta cu un teatru unicat, cel mai vechi de pe teritoriul actual al Romaniei, a carei constructie arhitectonica in stil baroc reda la scara mai mica Teatrul din Viena. La intoarcere, ne oprim la poalele Muntilor Almajului in Parcul Mulinologic Rudaria, complex de mori de apa, aflat pe lista patrimoniului mondial UNESCO.

– Ziua 4: Timisoara (aprox. 430 km)
Va invitam sa participati la excursie optionala de o zi (extracost) pentru a vizita Timisoara, leagan al Revolutiei din 1989 si unul dintre cele mai frumoase orase ale Romaniei. Tur ghidat al principalelor monumente din centrul istoric. Alternativ, va puteti relaxa si bucura de facilitatile pensiunii sau explora defileul Dunarii pe cont propriu.

– Ziua 5: Drobeta Turnu Severin – Bucuresti (aprox.  420 km)
Dupa un mic dejun relaxant, intram in Drobeta Turnu Severin in cautarea Turnului de Apa, ridicat pentru alimentarea cu apa a orasului intre anii 1910 -1913 si a Piciorului Podului lui Traian, construit intre anii 103 si 105 de arhitectul Apolodor din Damasc. Vizitam Muzeul Portile de Fier pentru a vedea un colt dintr-un paradis pierdut, ceea ce a fost insula Ada-Kaleh. Intoarcere in Bucuresti spre sfarsitul zilei.

HOTEL PROPUS: 

PENSIUNEA MIRIFIC 3*

Localizare: Pensiunea este situata pe malul Dunarii, in centrul Golfului Dubova, zona cea mai spectaculoasa a defileului, intre Cazanele Mari si Cazanele Mici. Un mic golf pitoresc, un loc de vis, de unde poti privi salbatica frumusete a naturii inconjuratoare.
Facilitatile pensiunii: Una dintre cele mai noi pensiuni din golf, dispune de plaja cu sezlonguri, ponton pentru pescuit, terasa in aer liber cu vedere la Dunare, gradina si loc de joaca pentru copii. Restaurantul pensiunii serveste atat preparate specifice zonei, cat si preparate internationale.
Facilitatile camerelor: Camerele ofera TV, acces gratuit la internet, balcon si o baie moderna. Fiecare camera este dotata, de asemenea, cu aer conditionat.

www.pensiuneamirific.ro

TARIF: 160€/ persoana

Tariful include:
– 4 nopti de cazare la pensiune 3* in Dubova, pe malul Dunarii;
– Mic dejun si cina + un pahar de apa si vin la masa;
– Vizite conform descrierii;
– Transport cu autocar/ microbuz modern, cu climatizare;
– Ghid insotitor pentru intreaga perioada.

Bilet tren Anina – Oravita;


Suplimente si reduceri:

– Supliment SGL:  20 euro;
– Reducere a 3-a persoana: 25 euro;
– Copil 0 – 2.99 ani: gratuit;
– Copil 3 – 11.99 ani: plateste doar 50 euro (in camera cu 2 adulti, fara pat suplimentar);

Tariful nu include:

– Asigurarea medicala de calatorie si asigurarea storno (nu sunt obligatorii, insa va recomandam sa le incheiati);
– Taxe si cheltuieli personale;
– Intrarile la obiectivele turistice;
– Excursiile optionale;
– Plimbarea cu barca prin Cazane (25 lei/ persoana);

Excursii optionale neincluse in tarif:
– Timisoara: 20 euro/ persoana


Observatii:

– Turistii se vor prezenta la locul de imbarcare cu cel putin jumatate de ora mai devreme fata de orele de plecare mentionate.
– Autocarele/ microbuzele transportatoare sunt moderne, echipate cu sistem audio-video, aer conditionat, scaune rabatabile.
– Asezarea in autocar/ microbuz va fi realizata de catre ghidul insotitor conform diagramelor de imbarcare (in functie de ordinea inscrierii turistilor).
– Autocarul/ microbuzul face popasuri pe traseu la aproximativ 3 ore.
– Avansul la inscriere este de minim 50%.
– Desi se fac toate eforturile pentru a opera tururile cum sunt prezentate, in unele ocazii poate fi necesar sa facem modificari la traseu sau ordinea obiectivelor din itinerar.
– Ordinea vizitelor din fiecare zi a obiectivelor turistice se poate modifica, cu asigurarea vizitarii tuturor obiectivelor incluse in program.
– Intrarile la obiectivele turistice nu sunt incluse in pretul pachetului.
– Grupul minim pentru a se organiza acest program este de 15 persoane.
– Pentru excursia cu barca la Cazane, va rugam sa va echipati corespunzator. Pe Dunare este posibil sa bata vantul cu putere.
– Tariful afisat este pentru loc in camera dubla.
– Unitatea de cazare mentionata in acest program poate fi modificata, in acest caz agentia oferind o alternativa similara.

Comanda / Contact / Cerere informatii