Grand Tour CHINA 2016

download

Grand Tour CHINA 2016

Perioada: 01 – 13.10 2016 (13 zile / 11 nopti)

 

 

 

 

 • Durata: 13 zile
 • Plecari: 01-10-2016
 • Companie transport: Air France
de la1560€

 

Program

Ziua 1 (01 oct): BUCURESTI – PARIS – BEIJING

Intalnire cu insotitorul de grup la ora 05:10 la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) pentru imbarcare cursa AIR FRANCE cu destinatia Bejing (via Paris).

Ziua 2 (02 oct): BEIJING

Sosire la Beijing la ora 05:55. Transfer in oras. Dupa pranz (inclus), vizitarea Pietei Tian’anmen – cea mai mare piata din lume, devenita simbol national. Vom lua pranzul la un restaurant local si ne continuam programul cu vizitareaTemplului Cerului, constructie care se intinde pe o suprafata de cca 2.700.000 mp. Templul a fost construit in anul 1420 in timpul Dinastiei Ming, ca sacrificiu inchinat Cerului.

Ziua 3 (03 oct): BEIJING

Dupa micul dejun, incepem o noua excursie care va dura intreaga zi: vizitarea Orasului Interzis (Palatul  Imperial, in fapt un complex ce insumeaza 9.999 de cladiri, pe o suprafata totala de 720.000 mp). Vizitam apoi Palatul de Vara, incarcat de o istorie de 800 de ani, palat ce adaposteste cea mai bine conservata gradina regala din China. Cina la un restaurant local, avand ca preparat principal rata, gatita dupa metode stravechi, de la anii 1300. Cazare in Beijing, la hotel 3*.

Circuit China - Grand Tour Circuit China - Grand Tour Circuit China - Grand Tour

Ziua 4 (04 oct): BEIJING

Mic dejun. Excursie de o zi care incepe cu vizitarea Marelui Zid – sectiunea Badaling – structura imensa, cu o lungime de 6.700 km. Zidul traverseaza cinci provincii ale Chinei si a fost construit in scop de aparare. Excursia continua cu pranz la un restaurant local si oprire pentru fotografii la Stadionul Olimpic. Cina la restaurantul hotelului sau la un restaurant local. Cazare in Beijing.

Ziua 5 (05 oct): BEIJING – XI’AN

Mic dejun. Astazi vom vizita cartierul de arta 798 si vom face  un Tur Hutong cu Ricsa. Dupa amiaza vom lua pranzul la o familie locala si apoi avem timp liber pentru cumparaturi in Beijing, intr-unul dintre centrele comerciale sau pe strazile special amenajate in acest scop. Dupa cina servita devreme la un restaurant local, ne imbarcam in trenul de noapte cu destinatia Xi’an (cuseta de dormit pentru patru persoane).

Ziua 6 (06 oct): XI’AN

Sosire in Xi’an. Mergem la hotel pentru micul dejun, iar dupa pranz vizitam Pagoda Gastei Salbatice care reprezinta una din cladirile remarcabile din Xi’an, aflata in interiorul templului Da Ci’en construit in 589 AC (este locul de unde s-a raspandit budismul in China). Continuam cu Fabrica/Atelier de Jad, urmata de vizita la celebra Armata de Teracota a imparatului Qin Shi Huagandi, una dintre descoperirile arheologice de senzatie ale sec. XX, un sit al carui renume rivalizeaza cu cel al Marelui Zid. In jur de 8000 de razboinici si cai de lut in marime naturala au fost ingropați in anul 210 î.Hr., ca o „armata a spiritelor”, menita sa pazeasca mormantul Primului Imparat. Pranzul si cina vor fi servite la restaurante locale. Cazare in Xi’an la hotel 3*.

Circuit China - Grand Tour Circuit China - Grand Tour Circuit China - Grand Tour

Ziua 7 (07 oct): XI’AN

Dupa micul dejun se viziteaza Muzeul de Istorie si Vechiul Zid al Orasului, urmate de Marea Moschee. Apoi, timp liber. Pranzul si cina vor fi servite la restaurante locale. Cazare in Xi’an la hotel de 3*.

Ziua 8 (08 oct): XI’AN – GUILIN

Mic dejun la hotel. Urmeaza transferul la aeroport pentru imbarcare la zborul cu destinatia Guilin (vegetatia abundenta de la conifere la bambus, forme de relief neobisnuite si pesteri deosebit de frumoase fac din Guilin o nestemata a turismului chinezesc). Se viziteaza Fubo Hill. Cazare in Guilin, hotel 3*.

Ziua 9 (09 oct): GUILIN – YANGSHUO – GUILIN

Dupa micul dejun ne vom imbarca pentru o croaziera pe raul Li spre Yangshuo. Croaziera ne va ramane intiparita in memorie datorita peisajelor exotice unice: pescari care folosesc cormorani la pescuit, barci din bambus, imagini superbe. Pranz pe vapor. Timp liber in Yangshuo si intoarcere la Guilin. Cazare in Guilin, hotel 3*.

Ziua 10 (10 oct): GUILIN – SHANGHAI

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul spre Shanghai, Perla Orientului, o metropola multiculturala cu caracteristici atat traditionale cat si moderne. Dupa aterizare, transfer la hotel si timp liber pentru relaxare. Cazare in Shanghai, la hotel 3*.
Circuit China - Grand Tour Circuit China - Grand Tour Circuit China - Grand Tour

Ziua 11 (11 oct): SHANGHAI

Mic dejun, urmat de vizita la Gradina Mandarin Yu. Vom continua sa descoperim orasul si atractiile sale: Templul lui Buddha de Jad, cu statuia din pretiosul material venit din Myanmar, Promenada Bund – veritabila expozitie de arhitectura internationala, datorita cladirilor impunatoare construite de-a lungul sau si cosmopolita Strada Nanjing, pentru cumparaturi. Cazare in Shanghai, la hotel 3*.

Ziua 12 (12 oct): SHANGHAI – SUZHOU – SHANGHAI

Dupa micul dejun vom merge spre Suzhou, unde vom vizita gradinile si Muzeul Suzhou. Pranzul va fi servit la un restaurant local. Apoi ne vom plimba in centrul vechi si vom vizita o fabrica de matase. Intoarcere la Shanghai si cina. Cazare in Shanghai, la hotel 3*.

Ziua 13 (13 oct): SHANGHAI

Mic dejun. Timp liber urmat de transfer la aeroport pentru imbarcare cursa AIR FRANCE cu destinatia Bucuresti (via Paris). Decolare la ora locala 10:20. Sosire la Bucuresti la ora 23:00.

 

SERVICII INCLUSE:

 • transport cu avionul Bucuresti – Beijing si Shanghai – Bucuresti cu compania AIR FRANCE,  via Paris
 • transport cu avionul Zi’An – Guilin si Guilin – Shanghai cu companii locale
 • 10 nopti cazare la hoteluri de 3* superior: 3 nopti Beijing, 2 nopti Xi’an, 2 nopti Guilin, 3 nopti Shanghai
 • 1 noapte transport cu trenul vagon de dormit (cuseta de 4 persoane) Beijing- Xi’an
 • pensiune completa pe intreg circuitul
 • transport cu autocar local dotat cu aer conditionat conform itinerariului
 • transferuri aeroport – hotel – aeroport
 • vizite si  intrari la obiectivele turistice mentionate in program
 • croaziera pe Raul Li
 • ghizi locali
 • insotitor roman de grup

NU SUNT INCLUSE:

 • taxele de aeroport interne si internationale = 495 EURO – se pot modifica, valoarea acestora va fi comunicata inainte de plecare cu cca 2 saptamani, la emiterea biletelor si dupa obtinerea vizei
 • taxa de viza si procesare acte = 70 EURO
 • bacsis pentru soferi si ghizi locali (se practica) = 40 USD, se vor achita prin insotitorul de grup, la sosirea in China
 • asigurarea medicala de calatorie (obligatorie): ~ 36 lei/persoana (pentru persoane pana la 65 de ani);
 • asigurarea storno (optionala): se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice, in pachet cu asigurarea medicala de calatorie (cost informativ asigurare storno + medicala: 64 lei/persoana, pentru persoane pana la 65 ani).

ORAR INFORMATIV DE ZBOR (ore locale):

 • 01.10: Bucuresti 07:10 – Paris 09:20 / 14:00 – Beijing 05:55  (pe 02.10)
 • 13.10: Shanghai 10:20 – Paris 16:35 / 19:10 – Bucuresti 23:00

GRUP MINIM: 25 persoane.

Pentru grup 21-24 persoane se percepe un supliment de 40 EURO/ persoana. Pentru grup 16-20 persoane se percepe un supliment de 80 euro/persoana. De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul rezervat pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.

TERMEN LIMITA DE INSCRIERE: cu 6 saptamani inaintea plecarii

 

CONDITII FINANCIARE:

TERMENE DE PLATA:

 • 20% din pretul pachetului turistic la inscriere;
 • 60% din pretul pachetului turistic cu minim 30 zile inaintea plecarii;
 • 20%  din pretul pachetului turistic cu minim 15 zile inaintea plecarii.

Procentul aferent primei plati sa va calcula in functie de momentul inscrierii. Daca inscrierea intervine cu mai putin de 20 zile inaintea plecarii, pachetul turistic se va achita integral.

In cazul nerespectarii termenelor de plata, Tour Operatorul isi rezerva dreptul de a anula rezervarea.

CONDITII ANULARE / PENALIZARI:

 • 20% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 59 zile – 30 zile inaintea plecarii;
 • 50% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 29 zile – 15 zile inaintea plecarii;
 • 80% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 14 zile – 7 zile inaintea plecarii;
 • 100% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face cu mai putin de 6 zile inaintea plecarii.

IMPORTANT! Va reamintim ca incheierea unei Asigurari STORNO de calatorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Va recomandam sa uzati de acest mijloc de protectie financiara care acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei.

ACTE NECESARE PENTRU OBTINEREA VIZEI:

 • pasaport valabil minim 6 luni de la data calatoriei
 • o fotografie tip pasaport
 • adeverinta de la locul de munca cu precizarea functiei si a salariului
 • formular completat

Transferuri din provincie la / de la aeroport (minim 2 pasageri, direct de la domiciliu):

 • 15 EURO / adult dus-intors si 10 EURO / copil 2-12 ani dus-intors din orasul PLOIESTI
 • 20 EURO / adult dus-intors si 10 EURO / copil 2-12 ani dus-intors din orasele GIURGIU, URZICENI
 • 25 EURO / adult dus-intors si 10 EURO / copil 2-12 ani dus-intors din orasul TARGOVISTE
 • 30 EURO / adult  dus-intors si 15 EURO / copil 2-12 ani dus-intors din orasele SINAIA, PITESTI, ALEXANDRIA
 • 35 EURO / adult dus-intors si 15 EURO / copil 2-12 ani dus-intors din orasele PREDEAL, SLOBOZIA
 • 40 EURO / adult dus-intors si 20 EURO / copil 2-12 ani dus-intors din orasele BRASOV, CALARASI
 • 45 EURO / adult dus-intors si 20 EURO / copil 2-12 ani dus-intors din orasele FOCSANI, SLATINA
 • 50 EURO / adult dus-intors si 30 EURO / copil 2-12 ani dus-intors din orasele CONSTANTA, CARACAL
 • 55 EURO / adult dus-intors si 30 EURO / copil 2-12 ani dus-intors din orasele CRAIOVA, RM VALCEA, BRAILA, GALATI, TECUCI, FAGARAS
 • 65 EURO / adult dus-intors si 35 EURO / copil 2-12 ani dus-intors din orasele TULCEA, BACAU
 • 70 EURO / adult dus-intors si 35 EURO / copil 2-12 ani dus-intors din orasul SIBIU
 • 80 EURO / adult dus-intors si 45 EURO / copil 2-12 ani dus-intors din orasele SIGHISOARA, MEDIAS
 • 95 EURO / adult dus-intors si 50 EURO / copil 2-12 ani dus-intors din orasul TG MURES

OBSERVATII:

 • Conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective
 • In cazul neobtinerii vizei se retin penalizarile aferente momentului la care s-a aplicat pentru viza
 • Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu
 • Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile de resort din China / copiii sub 18 ani care calatoresc singuri sau doar cu unul dintre parinti, vor trebui sa prezinte la vama acordul parental al ambilor parinti sau al celui care nu-i insoteste (dupa caz), obtinut la notariat; in cazul in care adultul insotitor nu este unul dintre parinti, acesta va prezenta la trecerea frontierei cazier judiciar
 • Taxele de aeroport si taxa de viza pot fi modificate de agentie in situatia impunerii acestui lucru de catre compania aeriana, respectiv Ambasada Chinei
 • Distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup
 • Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare si o carte de credit personala, drept garantie pentru cheltuieli personale
 • Oferta a fost  calculata pe baza paritatii euro/dolar valabile in luna februarie 2016; in situatia modificarii cu mai mult de 3% a acestei paritati, agentia isi rezerva dreptul de a modifica tariful
 • Agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure / agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana cu anuntarea prealabila a turistilor (cu minim 30 zile inainte de data plecarii)
 • Asezarea in autocar se face in ordinea inscrierilor, incepand cu bancheta a doua.

 

Comanda / Contact / Cerere informatii