MONACO

monaco_photo_1_1

 

             Monaco este o destinatie luxoasa, construita parca doar pentru cei bogati si celebri. Seamana mult cu Riviera Franceza si are numeroase oferte de distractie.

Capitala, Monaco, are turistic oferte culturale: o catedrala, un palat in stil renascentist si un muzeu oceanografic, din 1910, construit la initiativa Printului Albert I, la care se adauga ofertele culturale din Monte Carlo: Opera Monte Carlo si Orchestra Filarmonica.
Se adauga anual evenimente sportive (celebrele raliuri) si multe oferte distractive, in care trebuie mentionat in primul rand Cazinoul din Monte Carlo.

Date istorice:
Istoria Principatului Monaco este strans legata de cea a familiei Grimaldi, care conduce destinele acestui Principat de peste sapte secole. Printii de Monaco au avut o autoritate absoluta pana la adoptarea in 1911, de catre printul Albert I, a primei Constitutii, urmate 50 de ani mai tarziu, in 1962 de catre o noua Constitutie adoptata de Printul Rainier al III-lea si care a redus considerabil autoritatea suveranilor de Monaco.

In anul 1949, pe tronul Principatului a succedat Printul Rainier al III-lea, in perioada caruia, Principatul Monaco a cunoscut cele mai importante schimbari, prin adoptarea noii Constitutii, prin intensificarea si diversificarea unor activitati demarate in trecut in domenii precum cel politic, diplomatic, economic si social. Acestora li s-a adaugat dimensiunea industriala pe care a cunoscut-o Principatul, in perioada moderna.