Sarbatori de Paste in Peru si Cuba

Machu Picchu

 

 

 

 

13 zile / 11 nopti

Ziua 01  SOSIRE IN LIMA – 29.04.2016

Te vei intalni cu insotitorul de grup pe aeroportul Henri Coanda din Bucuresti si te vei imbarca pentru zborul international. La sosirea pe aeroportul international din Lima, vei fi intampinat de reprezentantul local, dupa care vei fi transferat la hotel.

Ziua 02  LIMA – CUSCO – 30.04.2016

Transfer hotel – aeroport in Lima. Zbor intern Lima – Cusco. La sosirea in Cusco ti se va asigura transferul la hotel. Vei intra in principalul lacas de cult din oras, Catedrala Cusco, bijuterie arhitectonica decorata la exterior cu placi mari din granit rosu in stil renascentist, in contrast cu stilul baroc al interiorului. Interiorul, un adevarat muzeu de arta coloniala, gazduieste peste 400 de picturi specifice Scolii din Cusco. In interiorul Bisericii Santo Domingo vei vizita ruinele Templului Soarelui, Koricancha, unul dintre importantele temple incase din Peru. Vei vizita siturile incase aflate la cativa kilometri de Cusco: Sacsayhuaman – magnific exemplu al abilitatilor si tehnicilor de constructie incase, Qenqo – constructie cu galerii subterane care avea un rol ritualic, Puca Pucara – fortificatie cu apeducte si izvoare termale si, la final, Tambomachay – celebrele bai incase.

Regim mese – Mic dejun

Ziua 03  CUSCO – MACHU PICHU – CUSCO – 01.05.2016

Transfer de la hotel la gara din Cusco. Transfer cu trenul turistic Vistadome, catre Aguas Calientes. Traseul strabate Valea Urubamba, Valea Sacra a Incasilor. La sosire in cetatea incasa vei vizita principalele puncte de interes insotit de un ghid dedicat. Vei avea ocazia sa admirim peste 140 de constructii dar si terasarile folosite de incasi pentru agricultura. Vei vizita Zona Sacra, zona principala a cetatii, ce include cele mai importante atractii cum ar fi Intihuatana, ceasul solar incas, Templul Celor Trei Ferestre, cu cele trei ferestre de forma trapezoidala prin care soarele patrunde pentru a lumina piata sacra aflata in spate, Templul Soarelui construit in forma de turn circular, dedicat zeului Inti, zeul soare, principalul zeu din mitologia incasa si Templul Condorului. Vei mai vedea si Zona Rezidentiala sau Zona Populara unde se aflau casele clasei de jos si depozitele de grane, iar in Zona Regala vei parcurge un sir de case cu ziduri rosiatice, in care locuiau Amautas, persoanele intelepte, cat si incaperile de forma trapezoidala din apropiere unde locuiau Nustas, printesele. Transfer cu trenul din Aguas Calientes la Cusco. Vei fi transferat cu masina de la gara din Cusco la hotel.

Regim mese – Mic dejun, Pranz

Ziua 04  CUSCO – 02.05.2016

Dispui de timp liber pentru a explora pe cont propriu Cusco – fosta capitala a Imperiului Incas. Poti opta pentru diferite vizite si excursii optionale, precum si pentru cumparaturi sau odihna.

Regim mese – Mic dejun

Ziua 05  CUSCO – LIMA – 03.05.2016

Transfer hotel – aeroport in Cusco. Zbor intern Cusco – Lima. La sosirea pe aeroportul international din Lima, vei fi intampinat de reprezentantul local, dupa care vei fi transferat la hotel. Vei face un tur panoramic de oras pentru a cunoaste principalele atractii ale Limei. Vizita incepe din centrul istoric al orasului, cu Plaza Mayor, unde se afla faimoasele balcoane coloniale ale Palatului Arhiepiscopal, Municipalidad (Primaria) si Palacio de Gobierno (Palatul Guvernului), dar si o fantana de bronz datand din 1650. Aici se afla si Catedrala si care adaposteste mormantul lui Francisco Pizarro. Vei vizita Plaza San Martin, unde se afla statuia generalul Jose de San Martin. Turul va continua cu boemele cartiere San Isidro si Miraflores, unde vei vedea Parcul El Olivar, El Beso din El Parque del Amor si Larcomar un mall construit pe malul Oceanului Pacific.

Regim mese – Mic dejun

Ziua 06  LIMA – HAVANA – 04.05.2016

Transfer hotel – aeroport in Lima. Zbor international Lima – Havana.

La sosire pe aeroportul din Havana vei fi transferat la hotel.

Regim mese – Mic dejun

Ziua 07  HAVANA – 05.05.2016

Vei pleca intr-un tur de oras in care vei vizita atat zona coloniala cat si cea moderna a orasului, ce include Universitatea din Havana, Piata Revolutiei, faimoasa esplanada “Malecón” de la tarm, cartierul Vedado recunoscut pentru bogatia sa generata din industria zaharului. Te vei opri in partea coloniala a orasului si vei avea posibilitatea sa admiri Capitoliul, Marele Teatru si Parcul Central. In a doua parte a turului vei trece prin Havana veche, sit urban aflat in patrimoniul UNESCO in 1982.  Aici vei vizita fortareata El Castillo del Morro, de unde se dezvaluie o panorama splendida a orasului si a golfului.

Regim mese – Mic dejun

Ziua 08  HAVANA – GUAMA – TRINIDAD – 06.05.2016

Transfer Havana – Trinidad. In drum spre Trinidad vei vizita o ferma de crocodili si satul indian Guama. Vei servi pranzul la un restaurant local dupa care vei pleca spre Trinidad.

Regim mese – Mic dejun

Ziua 09  TRINIDAD – VARADERO – 07.05.2016

Vei face un tur al orasului Trinidad in care vei vizita Piata Maior, Muzeul de Istorie, Biserica Nuestra Senora de la Candelaria, Cerro de la Vigia. Transfer din Trinidad la hotel in Varadero.

Regim mese – Mic dejun, Cina

Ziua 12  PLECARE DIN VARADERO – 10.05.2016

Transfer de la hotel din Varadero la aeroport in Havana.

Regim mese – Mic dejun

Ziua 13  SOSIRE IN BUCURESTI – 11.05.2016

 

ORAR ZBOR

Plecare Bucuresti 29.04.2016, ora 07:10; Sosire Amsterdam ora 09:00, KLM, durata 2:50
Plecare Amsterdam 29.04.2016 ora 12:30; Sosire Lima ora 18:05, KLM, durata 12:35
Plecare Lima, 30.04.2016, ora 08:00; Sosire Cusco ora 09:20, Avianca, durata 1:20
Plecare Cusco, 03.05.2016, ora 09:15, Sosire Lima ora 10:40, Avianca, durata 1:25
Plecare Lima, 04.05.2016, ora 05:05; Sosire Bogota ora 08:15, Avianca, durata 3:10
Plecare Bogota, 04.05.2016, ora 09:20, Sosire Havana, 13:45, Avianca, durata 3:25
Plecare Havana, 10.05.2016, ora 22:50, Sosire Paris, (+ 1 zi), ora 14:05, Air France, durata 9:15
Plecare Paris, 11.05.2016, ora 15:30, Sosire Bucuresti, ora 19:20, durata 2:50

 

Locatie Hotel Categorie Tip camera
Lima Girasoles Limahttp://www.losgirasoleshotel.com/ 3* Standard Room
Cusco 7 Ventanas Cuscohttp://www.hotelsieteventanas.com/ 4* Standard Room
Havana Nacional De Cubahttp://www.hotelnacionaldecuba.com/en/home.asp 4* Standard Room
Trinidad Brisas Trinidad Del Marhttp://www.galahotels.com/en/Hotel/cuba_60/trinidad_3932/brisas_trinidad_del_mar_13494?gclid=COjLhOC8q8kCFVFuGwodJasEyw 3* Sup Standard Room
Varadero Sol Palmeras Varaderohttp://www.melia.com/en/hotels/cuba/varadero/sol-palmeras/index.html 4* Standard Room

 

TARIF FIX / PERSOANA: 3.790 €

Calatorie: 29.04.2016 – 11.05.2016

NOTE:

› Tarifele sunt exprimate in euro/ persoana /sejur, cazare in camera dubla

› Plata se face in euro sau in lei (caz in care se foloseste cursul BNR + 2%, din ziua platii).

TERMENE DE PLATA:

› La confirmarea rezervarii: 25%

› cu 2 luni inainte de plecare: 25%

› cu 1 luna inainte de plecare: 50%

 

SERVICII INCLUSE

Insotitor de grup

Bilet de avion pentru zbor international Bucuresti – Lima, Havana – Bucuresti;

Bilet de avion pentru zbor intern Lima – Cusco;

Bilet de avion pentru zbor intern Cusco – Lima;

Bilet de avion pentru zbor international Lima – Havana;

Taxele de aeroport pentru zboruri;

Servicii de tip check-in online si emitere a boarding pass-urilor pentru zboruri

Cazare 11 nopti la hotelurile mentionate, in tipul de camere specificat:

Mesele mentionate in program: 9 Mic dejun, 1 Pranz, 1 Cina;

Toate tururile si transferurile in conformitate cu itinerarul

Toate taxele de intrare la obiectivele turistice mentionate in program

Ghid local vorbitor de limba engleza pentru tururile si transferurile incluse

Insotitor de grup

Bacsis ghizi locali si soferi

Asigurarea complexa de calatorie

Serviciu telefonic de urgente 24/7

Transportul se va face in sharing basis, impreuna cu alti turisti

 

SERVICII SUPLIMENTARE

Early check-in, late check-out

Taxa si formalitati de obtinere a vizei din Cuba: 60 euro

 

ATRACTII:

LIMA

Lima 1
Lima 2
Lima 3
Lima 4

Fondat de conchistadorul Francisco Pizzaro in 1535, orasul Lima supranumit si Orasul regilor (La Ciudad de los Reyes) este situat in zona vestica a tarii la confluenta raurilor Chillon, Rimac si Lurin. Arhitectura metropolei peruane este caracterizata printr-un mix de stiluri, ilustrare perfecta a diverselor tendinte din perioadele istorice ale orasului. Centrul istoric pastreaza si astazi constructii cu balcoane din perioada viceregatului cat si din primii ani ai republicii, fapt pentru care a fost inclus in Patrimoniul UNESCO in anul 1988.Cateva dintre principalele repere turistice ale capitalei peruane sunt Plaza de Armas (Plaza Mayor – centrul istoric in care se afla importante monumente printre care si o fantana din bronz, datata 1650), Catedrala (datand din 1564, este renumita pentru capela din fildes in stil baroc – La Imaculada si sarcofagul lui Francisco Pizarro – cuceritorul Perului), Manastirea San Francisco, Palatul Guvernamental, Palatul Arhiepiscopiei, Muzeul National de Arheologie, Antropologie si Istorie, Muzeul Aurului, Muzeul Larco Herrera; in contrast cu arhitectura coloniala a orasului, s-au dezvoltat noi zone rezidentiale, modernele cartiere Miraflores, Isidro, Barranco. In apropierea orasului se afla situl arheologic Huaca Pucclana (Juliana) construit din milioane de caramizi, fost sit de adorare a zeului Pachacamac.

 

CUSCO

Cusco 1

Cusco 2
Cusco 3

Situat in zona de sud est a tarii la 3.300 m altitudine, orasul peruan este capitala Provinciei Cusco si fosta capitala a Imperiului Incas. Inclus pe Lista de Patrimoniu UNESCO in 1983, Cusco, descoperit in 1533 de catre conchistadorii spanioli este transformat de acestia in oras colonial prin construirea de biserici, cladiri administratative si de locuit, universitate si o impunatoare catedrala, ridicate pe vechile ruine incase. Denumirea actuala a orasului apare incepand cu secolul al XVII-lea, fiind o interpretare fonetica de catre spanioli a denumirii qosqo (din limba quechua).Importante zone de interes turistic in Cusco: Plaza de Armas, Catedrala, cartierul San Blas; la mica distanta de oras se afla Koricancha – Templul Soarelui, Puca Pucara – fortificatie cu apeducte si izvoare termale, Tambomachay – celebrele bai incase, Sacsayhuaman – fortareata militara incasa.

 

MACHU PICCHU

Machu Picchu 1
Machu Picchu 2
Machu Picchu

 

La 2.430 m altitudine, enigmaticul Machu Picchu domina de mai bine de cinci veacuri ingusta si adanca vale a Raului Urubamba. Inaltat in 1450 de suveranul incas Pachacuti, Machu Picchu a fost abandonat de locuitorii sai in 1572, uitat si redescoperit in 1911 de istoricul Hiram Bingham (Hiram Bingham III, 1875 – 1956, istoric specializat in istoria Americii de Sud, explorator, arheolog amator, scriitor, profesor universitar la Harvard si Princeton si apoi lector la Yale, fost guvernator si senator al SUA).
Natural delimitata, cetatea nu este vizibila de la baza muntilor; structural constructiile sunt in forma de patrulater, fara despartituri interioare si au in general un singur etaj.Citadela conceputa ca un labirint urban inexpugnabil, cuprinde amenajari complementare: cai de acces, piete, fortificatii, bazine pentru apa, conducte, locuinte si un sofisticat sistem de terase destinat culturilor agricole. Aici se pastreaza perfect conservate multe elemente ale arhitecturii si culturii incase; in 1983 Machu Picchu a fost inclus pe lista Patrimoniului UNESCO.
Cetatea este structurata in trei zone:
-Zona Sacra (zona principala a cetatii), in care se afla si cele mai importante atractii: Intihuatana (ceasul solar incas), Templul celor trei ferestre (unde soarele patrunde prin ferestrele trapezoidale pentru a lumina piata sacra), Templul Soarelui (dedicat zeului Inti – Zeul Soare), Templul Condorului in care se afla o piatra uriasa taiata in forma de condor;
-Zona Regala in care intr-un sir de case cu ziduri rosiatice locuiau Amautas – persoanele intelepte, iar in incaperile de forma trapezoidala din apropiere locuiau Nustas – printesele;
-Zona Rezidentiala unde se aflau casele clasei de jos si depozitele de hrana.

 

HAVANA

Havana 1

Fondata in 1515 de conchistadorul Diego Velazquez de Cuellar, Havana (cu numele intreg de San Cristobal de la Habana) este capitala, principal port, centru comercial, industrial si cultural al Cubei, situandu-se pe locul patru ca marime in randul oraselor din zona Caraibe dupa Caracas si Maracaibo (Venezuela) si Santo Domingo (Republica Dominicana). Incepand cu 1592, Havana primeste statutul de oras printr-un decret al Regelui Filip al II-lea al Spaniei, iar dezvoltarea infrastructurii defensive si portuare ia un nou avant. Datorita pozitiei sale strategice si a situarii la intersectia rutelor maritime din Caraibe, orasul a avut o puternica dezvoltare ca oras port in perioada coloniala, multe dintre forturile sale de aparare pastrandu-se si astazi. Datorita traficului intens de marfuri, portul si orasul au fost frecvent tinta atacurilor piratilor, corsarilor si bucanerilor. Zona veche (Habana Vieja) a orasului este inclusa in Lista Patrimoniului universal UNESCO din anul 1982.

 

TRINIDAD

Trinidad 1

Orasul Trinidad fondat in 1514 de Diego Velasquez de Cuellar este situat in Provincia Sancti Spiritus din zona centrala a Cubei. Impreuna cu zona invecinata Valle de los Ingenios a fost inclus in Lista de Patrimoniu UNESCO in 1988. Trinidad, centru al industriei prelucrarii tutunului pastreaza aspectul colonial cu cladiri specifice in culori pastelate ce flancheaza strazi pietruite, piete si frumoase palate coloniale.

 

VARADERO

Varadero 1

Varadero 2
Varadero 4
Varadero 5

La circa 140 Km est de Havana, in Peninsula Hicacos din Provincia Matanzas se gaseste Varadero una dintre cele mai cunoscute destinatii turistice din lume. Numit si Playa Azul, Varadero a debutat ca statiune turistica inca din 1887 cand au fost construite primele case de vacanta. Cateva dintre atractiile statiunii sunt: Delfinario, Varadero Golf Club, Parque Retiro-Josone, Museo Municipal, Salon de Deportes, Reserva Ecologico Varahicacos, sistemul carstic din Varahicacos, intre care exceleaza Cueva Ambrosio, Parque Nacional Marino Cayo Piedras del Norte, Avenida Primera – bulevardul central ce inca mai pastreaza vechi case din lemn cu acoperisuri rosii. Vegetatia tropicala, recifele de corali, soarele, plajele cu nisip diamantin, cluburile de noapte si cazinourile sunt o atractie permanenta.

 

Ofertele sunt valabile in limita locurilor disponibile in momentul transmiterii cererii de rezervare.

Comanda / Contact / Cerere informatii