Valentine’s Day Tanzania & plaja Zanzibar

zanzibar 1

 

 

 

 

 

 

Ziua 01 – SOSIRE IN ARUSHA – 08.02.2016

Dupa sosirea pe aeroportul Kilimanjaro vei fi transferat in Arusha. Vei lua pranzul in Arusha, in Restaurant Arusha Cultural Heritage.
Regim mese – Cina

Ziua 02 – ARUSHA – 09.02.2016

Astazi te vei indrepta catre Parcul National Arusha pentru un game drive. Parcul Arusha se intinde in zona Craterului Meru si a raului Jekukumia pana in zona craterului Ngurdoto, incluzand o larga varietate de animale si pasari africane.
Regim mese – Mic dejun, Pranz, Cina

Ziua 03 – ARUSHA – TARANGIRE – LACUL MANYARA – 10.02.2016

Transfer din Arusha catre zona lacului Manyara. Astazi vei participa la un safari in Parcul National Tarangire unde se gaseste cea mai mare concentratie de viata salbatica dinafara ecosistemului Serengeti si unul dintre putinele locuri din Tanzania unde se pot vedea in mod obisnuit antilopele Oryx si Gerenuk. In Tarangire, pitonii, ca si leii si leoparzii dealtfel, escaladeaza copacii si lenevesc bine camuflati printre ramurile arborilor.
Regim mese – Mic dejun, Pranz, Cina

Ziua 04 – LACUL MANYARA – 11.02.2016

Astazi te vei bucura de un safari in Parcul National al Lacului Manyara, unde vei putea admira o bogata flora si fauna. Fauna din zona include lei, babuini, hipopotami, elefanti, girafe, antilope gnu, impala, precum si pasari migratoare: flamingo, berze si pelicani.
Regim mese – Mic dejun, Pranz, Cina

Ziua 05 – LACUL MANYARA – SERENGETI – 12.02.2016

Vei parasi regiunea Lacului Manyara pentru a te indrepta spre Parcul National Serengeti. Vei participa la un game drive in Parcul National Serengeti, in care vei putea admira flora si fauna specifice parcului.
Regim mese – Mic dejun, Pranz, Cina

Ziua 06 – SERENGETI – 13.02.2016

Vei participa la un safari pentru a observa viata diurna a animalelor salbatice din parc. Vei avea sansa observarii celor 5 mari mamifere ale Africii numite Big Five: elefantul, bivolul, rinocerul, leopardul si leul.
Regim mese – Mic dejun, Pranz, Cina

Ziua 07 – SERENGETI – ZANZIBAR – 14.02.2016

Din Serengeti vei transferat la aeroportul din Arusha. Zbor intern Arusha – Zanzibar. La sosirea pe aeroportul international din Zanzibar vei fi intampinat de reprezentantul local dupa care vei fi transferat la hotel.
Regim mese – Mic dejun, Pranz

Zilele 08-09 – ZANZIBAR – 15.02.2016 – 16.02.2016

Vei avea cateva zile de relaxare pe plajele cu nisip alb si fin din Zanzibar. Te vei bucura de soare si plaja. La resort poti alege dintre excursiile optionale, de la o vizita in Stone Town – orasul vechi, pana la excursii in insulele din rezervatiile marine, cu barci traditionale, pentru snorkeling sau doar pentru relaxare. Poti face o excursie de o zi la Prison Island, insula inchisoare unde erau intemnitati sclavii si unde pot fi vazute testoasele gigant Aldabra aduse din Seychelles la sfarsitul secolului trecut. Poti vizita o plantatie de mirodenii unde vei fi incantat de aromele acestora si poti achizitiona esenta de parfum de ylang-ylang, specific zonei.
Regim mese – Mic dejun, Cina

Ziua 10 – PLECARE DIN ZANZIBAR – 17.02.2016

Transfer de la hotel la aeroportul din Zanzibar pentru imbarcarea in zborul spre casa.

Ziua 11 – SOSIRE IN BUCURESTI – 18.02.2016

ORAR ZBOR

Plecare Bucuresti 08.02.2016, ora 06:00, sosire Amsterdam, ora 08:05; KLM
Plecare Amsterdam 08.02.2016, ora 10:15, sosire Kilimanjaro, ora 20:50; KLM
Plecare Arusha 14.02.2016, ora 15:50, sosire Zanzibar, ora 17:10; Precision Air
Plecare Zanzibar 17.02.2016, ora 19:35, Sosire Nairobi, ora 21:15; Kenya Airways
Plecare Nairobi 17.02.2016, ora 22:30, Sosire Amsterdam, 18.02.2016, ora 05:00; KLM
Plecare Amsterdam 18.02.2016, ora 09:20, Sosire Bucuresti, ora 13:05; KLM

 

Locatie Hotel Categorie Tip camera
Arusha Arushahttp://www.thearushahotel.com/ 4* standard
Lacul Manyara Kirurumu Manyara Lodgehttp://www.kirurumu.net/kirurumu_manyara_lodge.html lodge standard
Serengeti Serengeti Kati Kati Camphttp://wetu.com/iBrochure/en/Home/37189/Serengeti_Ndutu_Kati_Kati_Tented_Camp lodge standard
Zanzibar Ocean Paradise Resorthttp://www.oceanparadisezanzibar.com/index.php 4* Garden view room

 

TARIF FIX / PERSOANA: 3.240 €

Perioada :

 

NOTE:

› Tarifele sunt exprimate in euro/ persoana /sejur, cazare in camera dubla

› Plata se face in euro sau in lei (caz in care se foloseste cursul BNR + 2%, din ziua platii).

 

TERMENE DE PLATA:

› La confirmarea rezervarii: 25%

› cu 2 luni inainte de plecare: 25%

› cu 1 luna inainte de plecare: 50%

 

INFORMATII UTILE

Viza turistica in Tanzania se obtine la sosirea pe aeroportul din tara de destinatie.

 

SERVICII INCLUSE:

Bilet de avion pentru zbor international;

Bilet de avion pentru zbor intern Arusha – Zanzibar;

Taxele de aeroport pentru zboruri;

Servicii de tip check-in online si emitere a boarding pass-urilor pentru zboruri;

Cazare 10 nopti la hotelurile mentionate, in tipul de camere specificat;

Mesele mentionate in program: 8 Mic dejun, 6 Pranz, 8 Cina;

Toate tururile si transferurile in conformitate cu itinerarul;

Toate taxele de intrare la obiectivele turistice mentionate in program;

Ghid local vorbitor de limba engleza pentru tururile si transferurile incluse;

Asigurarea complexa de calatorie;

Serviciu telefonic de urgente 24/7;

Transportul se va face in sharing basis, impreuna cu alti turisti.

 

SERVICII SUPLIMENTARE

Early check-in, late check-out.

 

ATRACTII:

 

ARUSHA

Arusha

 

Arusha este situat la poalele Muntelui Meru si se afla chiar in centrul Africii, de la nord la sud la jumatatea distantei dintre Cairo si Cape Town,  loc marcat de un turn cu ceas. Arusha este un orasel placut, datorita climei moderate, peisajului inconjurator si a muzicii live. Este gazda mai multor festivaluri iar cea mai importanta sarbatoare aici este Festivalul Agricol Arusha Nane Nane. Acesta se tine in fiecare an pe 8 august (ziua a opta din luna a opta) iar numele Nane Nane inseamna opt opt in dialectul Swahili.

 

TARANGIRE

Tarangire 1
Tarangire 2

 

Animale salbatice pasind prin ierburile savanei, uriase musuroaie ridicate de termite, arbori de accacia marcand pete verzi pe fundalul de un albastru imens, aceasta este imaginea Parcului National Tarangire. . Aceasta este imaginea Parcului National Tarangire. Turme de pana la 300 de elefanti sapa in patul raului dupa izvoarele subterane, in timp ce ierbivorele migratoare: antilope africane hartebeest, gnu, impala, eland, gazele, zebre si bivoli, se inghesuie in lagunele din ce in ce mai mici. Aici este cea mai mare concentratie de viata salbatica dinafara ecosistemului Serengeti si unul dintre putinele locuri din Tanzania unde poti vedea in mod obisnuit antilopele Oryx si Gerenuk. In Tarangire, pitonii, ca si leii si leoparzii dealtfel, escaladeaza copacii si lenevesc bine camuflati printre ramurile arborilor.

 

LACUL MANYARA

Lacul Manyara 1
Lacul Manyara 2
Lacul Manyara 3
Lacul Manyara 4
Lacul Manyara 5

 

Larcul National Lacul Manyara are o suprafata de 330 km², din care circa 200 km² sunt ocupati de Lacul Manyara, iar restul, in cea mai mare parte de campii inundate, paduri de smochini, salcam si mahon. Numele Manyara vine din dialectul maasai si denumeste o specie de euforbia. Aici se poate admira o bogata flora si fauna, printre care sute de specii de pasari, hipopotami, elefanti, girafe dar si o raritate: leii cataratori. Aici se mai gasesc babuini si ierbivore: hipopotami, elefanti, girafe, antilope gnu, impala, precum si un adevarat paradis ornitologic.

 

SERENGETI

Serengeti 1
Serengeti 2
Serengeti 3
Serengeti 4
Serengeti 5
Serengeti 6

 

In limba masaai, Serengeti inseamna campie fara sfarsit, care este probabil cea mai potrivita descriere a acestui platou neted, acoperit de iarba, pe care se gasesc formatiuni stancoase de eroziune, din scoarta pamantului, numite kopjes. Spectacolul vanator-vanat domina cel mai mare parc din nordul Tanzaniei, Serengeti. Lei mandri, cu coama aurie se hranesc din belsug pe campiile arse de soare. Leoparzi solitari se strecoara ca niste umbre prin arborii acacia de pe malul raului Seronera, in timp ce gheparzii stau la panda in campiile de sud-est. Aici poti intalni toate cele trei specii de sacali africani (sacalul auriu, sacalul cu spatele negru, sacalul dungat), langa hiene patate si mici pradatori, de la lupul de pamant pana la frumoasa pisica salbatica africana. Dar inafara de marile mamifere, in Serengeti mai poti vedea coloratele soparle agama, hyrax – niste mici rozatoare ce semana cu iepurii, peste 100 de tipuri de gandac dungat, peste 500 de specii de pasari, de la strut si motata pasare secretara, pana la vulturul negru ce planeaza impunator peste campiile intinse.

 

BIG FIVE

big five 1
big five 2
big five 3
big five 4
big five 5

 

Termenul Big Five a fost introdus de vanatori si reuneste cele mai greu de vanat cinci mari mamifere ale Africii. Termenul este utilizat de majoritatea turistilor si a ghizilor de safari. Mamiferele care fac parte din acest grup sunt:
-Leul (Panthera Leo) cea mai mare felina carnivora din Africa. Leul mascul poate fi recunoscut usor datorita coamei sale si poate  cantari pana la 250 kg. Femelele sunt mult mai mici, cantarind pana la  150 kg. Cu toate ca este cunoscut ca “regele junglei”, leul este un  animal care traieste in campii deschise, si poate fi gasit in toata  Africa. Chiar si asa, este o specie in pericol, populatii semnificative  gasindu-se doar in parcuri nationale din Tanzania si Africa de Sud.
-Elefantul African (Loxodonta Africana) este cel mai mare erbivor, avand o piele groasa, lipsita aproape in totalitate de par, cu trompa lunga si flexibila, cu incisivi lungi si curbati, din fildes, si urechile mari cu care isi asigura ventilatia. Exista doua subspeciii: Elefantul African de Jungla (Loxodonta cyclotis) si Elefantul African de Savana (Loxodonta africana).
-Bivolul Salbatic (Syncerus Caffer) este face parte din specia bovidelor de largi dimensiuni.Printre mamiferele erbivore, bivolul african este singurul care da dovada de o agresivitate iesita din comun, completata de o inteligenta remarcabila, dupa cum poate confirma orice vanator sau cercetator care a studiat modul de viata al acestei specii. Este raportat ca cel mai periculos dintre cele cinci mamifere, ocupand primul loc la numarul victimelor umane.
-Leopardul (Panthera Pardus) este o felina mare, carnivora. Blana sa este de culoare galbenă, cu pete negre. Leoparzii sunt animale nocturne. Leopardul este vestit pentru capacitatea sa de adaptare, iar datorita simturilor sale excelent dezvoltate si a desenului blanii, ramane nevazut daca este nevoie. Leoparzii sunt cel mai greu de vanat, intrucat, alaturi de un permis special, sunt necesare cateva saptamani de  urmarit.
-Rinocerul este un erbivor de mari dimensiuni, cu piele extrem de groasa, avand unul sau doua coarne prezente pe partea anterioara a botului iar corpul lor depaseste la maturitate lungimea de 4 metri. Au vederea slaba, dar auzul si mirosul sunt foarte dezvoltate. In Africa, exista 2 specii de rinocer: Rinocerul Negru (Diceros bicornis) si Rinocerul Alb (Ceratotherium simum).

 

ZANZIBAR

zanzibar 1
zanzibar 2
zanzibar 3
zanzibar 4
zanzibar 5
zanzibar 6

Zanzibarul este o destinatie exotica provocatoare, cu peisaje superbe, o alegere minunata pentru o vacanta de vis, o destinatie romantica ce va ramane mereu in suflet invaluita in aroma picanta a mirodeniilor. Situat in estul tarmului african, Zanzibar este un arhipelag alcatuit din insula principala – Zanzibar (Unguja) si Insula Pemba, carora li se alatura o serie de alte mici insule. Zanzibar este un teritoriu semi autonom al Tanzaniei.
Farmecul Zanzibarului este dat deopotriva de istoria fascinanta, de mirodeniile exotice, de plajele cu nisip alb si de oamenii ospitalieri. Plajele fine cu nisipuri albe, scaldate de apele turcoaz ale Oceanului Indian sunt adevarate oaze de liniste, intrerupte doar de sate pescaresti pitoresti, unde oamenii au o viata traditionala simpla, neatinsa de civilizatie de-a lungul anilor.
Sunt peste 25 de plaje in Zanzibar cu resorturi dintre cele mai diverse, de la cele amenajate in stilul traditional african pana la resorturi luxuriante, amenajate in cel mai clasic stil european, care cu siguranta vor satisface toate gusturile. In toate resorturile puteti avea activitati dintre cele mai diverse, de la sporturi nautice: surfing, diving, ski nautic, snorkeling, pana la sauna, masaje exotice si tratamente de frumusete, in spa-urile exotice ale resorturilor.

 

Oferta este valabila in limita locurilor disponibile in momentul solicitarii rezervarii.

Comanda / Contact / Cerere informatii