ABU DHABI

79704-Ferrari_World_Abu_Dhabi

 

 

Prima data locuit in 1761 de catre membrii unui trib care au gasit aici apa dulce, de aici si numele Abu Dhabi, care inseamna “fiul gazelei”. Astazi Abu Dhai este capitala Emiratelor Arabe. S-a schimbat mult in ultimele decade: este mai degraba un oras cosmopolitan, cu o arhitectura urbana indrazneata si gradini luxuriante.

De asemenea este si locul in care se afla guvernul Emiratelor, sediul presedintelui statului, sediul cabinetului si a celor mai multe ministere, institutii federale, ambasade straine, televiziuni, portul Zayed, aeroportul, cele mai multe companii petroliere si piete comerciale.

Corniche cu  parcurile publice si fantanile sale ofera un peisaj splendid.

Partea vestica din Corniche a fost extinsa recent cu un nou drum pentru a descongestiona traficul si a oferi mai multe gradini luxuriante de-a lungul unei noi lagune langa insula artificiala Lulu, care blocheaza vederea spre mare si ofera orasului propriile dune de nisip rosu. Orasul s-a extins atat de rapid, incat a mai ramas foarte putin din plaja naturala, lasand loc unui oras impresionant si atractiv, cu multe comoditati moderne.

In afara orasului, emiratul Abu Dhabi se intinde pe mai mult de jumatate din tara, cu nesfarsiti kilometri de desert ce se intinde spre Patrarul Gol, spre granitele cu Quatar, Arabia Saudita si Oman. Cele mai interesante destinatii din tara se afla in emiratul Abu Dhabi: oaza Liwa si orasul-oaza Al Ain.