COPENHAGA

Copenhaga Danemarca Poze Vacanta Imagini Turistice Foto din Concediu

 

 

Copenhaga este cel mai mare oras din tarile scandinave si totusi pastreaza un aer provincial, foarte apreciat de turisti. Casele cu frontoane, strazile inguste si orizontul dominat de turlele bisericilor – toate acestea sunt elemente ce caracterizeaza capitala Danemarcei.

Copenhaga este de asemenea cea mai inverzita capitala europeana – cea mai mare parte a centrului este ocupata de zone pietonale, iar numarul bicicletelor este deseori mai mare decat cel al masinilor. Spatiile verzi – printre care faimosul parc Tivoli – predomina in Copenhaga.

Locuitorii din Copenhaga au toate motivele sa se mandreasca cu orasul lor, captivant si bine intretinut si sunt dornici sa imparta aceste frumuseti cu turistii straini. In special pe timpul verii, Copengaha este o destinatie ce ofera ocazii de divertisment si destindere non-stop, de la plimbari in gradinile Tivoli, festivalurile estivale din fiecare an si berarii, la palate baroce si muzee mustind de arta si cultura.

Un alt motiv pentru care turistii aleg vacantele in acest oras este shopping-ul. Capitala este faimoasa in intreaga lume datorita articolelor de uz casnic, in special portelanurile Bing & Grøndahl si Den Kongelige Porcelainsfabrik, dar si argintariile marca Georg Jensen. Strøget este una dintre cele mai faimoase strazi de shopping din Europa.