Egipt Misterele Faraonilor:Cairo-Luxor-Croaziera pe Nil 5* LUX

FR COVER

Egipt Misterele Faraonilor

Cairo-Luxor-Croaziera pe Nil 5* LUX–Excursie optionala la Abu Simbel-Aswan-sejur Hurghada

Plecari: 17 – 27.10.2014 / 14 – 24.11.2014 / 27.02 – 09.03.2015
Program
Ziua 1 Bucuresti – Cairo Intalnire la ora 20.00 cu reprezentantul agentiei la Aeroportul Otopeni Henri Coanda si imbarcare la cursa TURKISH AIRLINES TK 1046 cu decolare la ora 22.00 spre Cairo via Istanbul. Aterizare la Istanbul la ora 23.15, trecere prin zona de tranzit si imbarcare la cursa TK 692 cu decolare la ora 00.25 spre Cairo/ ziua 2.
Ziua 2 Cairo – 1 zi Tur oras Cairo incluzand Muzeul de Egiptologie – Piramidele – Sfinxul Aterizare la Cairo noaptea la ora locala 02.50. Dupa indeplinirea formalitatilor de trecere a frontierei se efectueaza transfer de la aeroport la hotel. Cazare la hotel 5*. Mic dejun. Tur de o zi in Cairo incluzand vizitarea Muzeului de Egiptologie cu renumitul tezaur al Faraonului Tuthankamon, vizita la Piramide(exterior) si la Templul Funerar cu Sfinxul, o prezentare cu posibilitatea optionala a achizitionarii produselor de la Laboratorul de Parfumuri si de la Institutul Papirusului, PRANZ inclus fara bauturi. Seara, cina la hotelul de 5* si optional Spectacol de lumina si sunet, 35 € pentru min.10 persoane platitoare.
Ziua 3 Cairo – ½zi Excursie optionala “Cairo vechi” sau 1 zi la Alexandria – plecare Cairo-Luxor
Mic dejun la hotel. Optional, excursie de o zi la Alexandria – port la Marea Mediterana, orasul Cleopatrei a VII-a, fosta capitala a Egiptului antic in perioada ptolemeica (se viziteaza: Amfiteatrul greco-roman, Gradinile Montazah, Catacombele, Noua Biblioteca din Alexandria – vizita exterioara)- Pret informativ min. 10 platitori: 60 EUR/ persoana. Sau varianta
recomandata de agentia noastra, optional, excursie CAIRO VECHI: Moscheea de Alabastru, zona coptica – Casa si Biserica
Sfintei Fecioare Maria – Pret infomativ min. 10 platitori : 35 EUR/ persoana.  Eliberarea camerelor la ora 12:00. Seara, transfer la gara din Cairo (aprox. ora 19:00) pentru deplasare cu trenul (obligatoriu supliment vagon de dormit cu cina si mic
dejun in sistem catering) la Luxor. Innoptare in tren.
Ziua 4 Cairo – Luxor – vizitarea Malului Estic al Nilului Mic dejun in tren. Transfer de la gara Luxor la vasul de
croaziera pt imbarcare. Se viziteaza templele de pe malul estic al Nilului: Complexul Karnak-dedicat zeului Amon-Ra si Templul Luxor–intrari incluse. Pranz si cina pe vasul de croaziera.
Ziua 5 Luxor – vizitarea Malului Vestic al Nilului – Edfu Pensiune completa pe vas. Se continua vizita in Luxor cu  monumentele antice de pe malul vestic al Nilului: mormintele faraonilor din Valea Regilor, Templul Reginei-Faraon Hatshepsuth de la Deir El Bahri si Colosii lui Memmnon –  statuile gigantice de la intrarea Templului lui Amenhotep al III-lea. Navigare spre Edfu prin Ecluza de la Esna  opera constructorilor romani si stationare la Edfu.
Ziua 6 Edfu – Kom Ombo – Aswan Pensiune completa pe vas. Imbarcare in trasuri pentru vizitarea Templului din Edfu. Navigare spre Kom Ombo si oprire pentru vizitarea Templului Kom Ombo. Seara, dupa cina, Petrecere “Galabya” la barul vasului cu muzica, jocuri si dansuri orientale. Innoptare in Aswan pe vasul de croaziera.
Ziua 7 Aswan – Excursie optionala la ABU SIMBEL  Pensiune completa pe vas. Excursie optionala la
ABU SIMBEL, la templul ce apartine Patrimoniului UNESCO care a fost ridicat de faraonul Ramses al II-lea direct in stanca pentru a comemora batalia de la Kadesh. Templul este situat in sudul Egiptului in regiunea Nubia si a fost stramutat cu 65-200m datorita constructiei lacului de acumulare Nasser. Pret de persoana: 95€/persoana.
Ziua 8 Aswan – Excursie optionala la Marele Baraj si Templul Philae – Hurghada Micul dejun pe vas. Se viziteaza foarte devreme in Aswan Gradina Botanica, dupa o placuta plimbare cu felucca sau barca motorizata in apropierea stancilor Insulei Elephantine. Daca timpul permite se poate face si excursie optionala la Marele Baraj de la Aswan  realizare impresionanta a ingineriei moderne, cu o contributie valoroasa a specialisitilor romani si Templul Phílae – situat pe o insula in mijlocul Nilului (pret informativ min.10 platitori: 45 EUR/ persoana). Se elibereaza cabinele si se efectueaza transferul cu autocarul, de aproximativ 8 ore, de la Aswan la Hurghada. Sosire la Hurghada. Cazare si cina la hotel 5*- Hurghada cu ALL INCLUSIVE.

Ziua 9 Hurghada/Marea Rosie – 1 zi Excursie optionala Croaziera pe Marea Rosie – Mic dejun. Timp liber pentru plaja. Optional, Croaziera pe Marea Rosie  cu pranz pe vas. Tarif informativ min.10 platitori: 35 €/ persoana; cei ce doresc, pot face snorkeling pentru a admira coralii si pestisorii colorati. Cazare la hotel 5* Hurghada cu ALL INCLUSIVE.
Ziua 10 Hurghada/Marea Rosie – ½ de zi Excursie optional Jeep Safari – Mic dejun. Timp liber pentru plaja. Optional, Jeep safari in desert pentru a vizita un sat de beduini si a admira apusul de soare- cina BARBEQUE inclusa. Tarif informativ min. 10 platitori: 35 €/ persoana). Cazare la hotel 5* in Hurghada cu ALL INCLUSIVE.
Ziua 11  Hughada – Bucuresti – Ora 01:00 noaptea eliberarea camerelor si plecare cu autorcarul spre aeroportul din Hurghada. Imbarcare la cursa Hurghada Istanbul TK 703 cu decolare la ora 04:05. Aterizarea la Istanbul este la ora 06:50 aproximativ, iar dupa trecerea prin zona de tranzit si reverificarea portii de imbarcare pe monitoarele aeroportului din Istanbul, se face imbarcarea la cursa Istanbul–Bucuresti cu decolare la ora 07.55 si  cu aterizare la ora 09.15 la Bucuresti.

Loc in dubla

Camera single

699 € + 230 € taxe aeroport = 929 €  

909 € + 230 € taxe aeroport = 1139 €

Servicii incluse in pret

 • 10 nopti din care: 2 nopti Cairo hotel 5* cu mic dejun, un pranz si o cina, 1 noapte in tren cu demipensiune catering (mic dejun si cina), 4 nopti vas de croaziera 5* LUX cu pensiune completa, 2,5 nopti cu all inclusive la hotel 5* in Hurghada si ultima noapte (partial) in avion;
 • Transferuri si transport cu autocar cu aer conditionat;
 • Vizitele mentionate in program, a caror ordine poate fi modificata in functie de anumite situatii speciale, la fata locului;
 • Transport avion Turkish Airlines Otopeni–via Istanbul-Cairo si retur Hurghada-via Istanbul-Otopeni, cu bagaj permis la cala de 40 kg de persoana, dar o valiza sa nu depaseasca 32kg ;
 • Taxele de aeroport 230 €/persoana (pot suferi modificari pana la data plecarii in functie de evolutia pretului petrolului);
 • BONUS! Asigurarea storno si medicala pentru orice varsta tip COCKTAIL TRAVEL PROTECTION;
 • Asistenta turistica: ghid egiptean de limba engleza si insotitor de grup roman din partea agentiei;

Preturile nu includ

 • Taxa de viza si procesare 21 €/persoana, se achita la agentie la inscriere;
 • Bacsisuri obligatorii: 35 €/persoana, se achita la agentie la inscriere;
 • Bilet de tren vagon de dormit loc in cabina dubla Cairo-Luxor: 55 €/persoana si se achita obligatoriu la inscriere;
 • Alte excursii optionale si intrari la obiective turistice, cheltuieli personale, bacsisuri, bauturi la mese;

Bine de stiut!

 • Este necesara imbracamintea decenta si incaltamintea comoda, sport, pentru a evita alunecarea;
 • Puteti folosi pentru efectuarea platilor atat euro, cat si dolari SUA, numerar, dar este indicat sa schimbati in lira egipteana;
 • La aeroport sau hotel schimbati o suma minima, urmand ca schimbul valutar sa-l efectuati la casa de schimb sau banca;
 • Sfarsitul de saptamana este vineri si sambata, conform religiei islamice, predominanta in Egipt;
 • La plecarea din Egipt sa nu aveti asupra dvs. Corali. Amenda este de aproximativ 500 dolari SUA;

Descriere Hoteluri si Vas Croaziera pe Nil
CAIRO Hotel  Le Meridien Giza Pyramids 5* – www.lemeridien-pyramids.com  sau similar  
CROAZIERA PE NIL- M/S Miss Egypt 5*LUX- www.goegypt.org/aboutegy/cruises/miss_egypt.htm sau similar
Hilton Hurghada Resort 5* http://www3.hilton.com/en/hotels/egypt/hilton-hurghada-resort-HRGHRHI/index.html  sau similar  

Nota: Oferta este valabila in limita locurilor disponibile la momentul rezervarii. Tarifele prezentate se supun unor termene si conditii si se pot schimba de catre furnizor in functie de cursul valutar taxe si alte reglementari legale. Pentru detalii complete si confirmarea tarifelor respective va rugam sa contactati agentia noastra!

Comanda / Contact / Cerere informatii