NAPOLI

napoli6

 

Situat pe marginea golfului ce ii poarta numele, Napoli este al treilea cel mai populat oras din Italia si cel mai mare oras din sudul tarii.

Orasul se afla la 2 ore mai la sud de Roma si este inundat de multe multe locuri frumoase, monumente istorice si de arta.

Orasul Napoli a fost o colonie greaca cu numele de Neapoli – noua cetate, care a intrat in scurt timp sub autoritatea romana. Dupa disparitia Imperiului Roman, orasul a rezistat invaziei lombarde si va ramane atasat Imperiului Bizantin.

La finalul secolului VI, Napoli a devenit capitala a unui ducat bizantin. In 751, odata cu caderea exarhatului de la Ravenna din care se ridicase, ducatul a devenit independent.

In 1030, pentru a putea face fata amenintarii bizantine, ducele Sergiu al IV-lea ii gazduieste pe normanzi in orasul vasal Aversa. Normanzii nu inceteaza incorporarea posesiunilor lor din Italia de Sud, iar in 1139, Roger al II-lea, primul rege al Siciliei, incorporeaza orasul in regatul sau.

Carol al II-lea al Siciliei, pierzand insula Sicilia, a facut din Napoli capitala regatului Siciliei, care este uneori numit “regatul napolitan”.