SHARM EL SHEIK

poze-sharm-el-sheikh-5

 

Statiunea Sharm el Sheikh (cea mai apropiata destinatie exotica ) este situata in sudul peninsulei Sinai, la Marea Rosie in Egipt. Aici veti gasi hoteluri de toate categoriile, de la cele mai accesibile ( hoteluri de 2* si 3* ) pana la hoteluri de lux de 5*. Caracteristicile cele mai importante ale statiunii sunt : caldura soarelui, marea cu apa cristalina, nisipul fin si multa, multa distractie. Sharm el Sheikh este cea mai frumoasa si mai cunoscuta de la Marea Rosie din Egipt si datorita recifelor de corali ( situati foarte aproape de plaja ), statiunea fiind o adevarata Mecca pentru pasionatii de scufundari sau snorkeling.

La majoritatea hotelurilor veti gasi echipamentele adecvate cat si instructori care sa va initieze in aceste adevarate provocari. O alta atractie deosebita a statiunii este privelistea deosebita a imbinariii muntelui cu marea. Centrul statiunii, Naama Bay, se transforma seara intr-o adevarata mare de lumini iar turistii sunt permanent in cautare de magazine, cazinouri sau terase. Pasionatii de cumparaturi au la dispozitie magazine la tot pasul unde pot cumpara bijuterii din aur si argint, articole din piele sau suveniruri la preturi accesibile.

Doritorii de excursii nu sunt uitati, pentru ei operatorii locali de turism organizeaza vizitarea obiectivelor culturale situate in apropierea statiunii ( Manastirea Sf. Ecaterina si Muntele lui Moise ) la diving si aventura in desert. Nu este in totalitate Egipt – este Sharm el Sheikh, cea mai moderna si dinamica statiune a peninsulei Sinai. Aici sunt amplasate numeroase hoteluri, centre comerciale, restaurante, care reunindu-se au format un oras-statiune cu renume international. Preturile sunt accesibile, serviciile – la un nivel destul de inalt, iar clima calda si uscata este propice petrecerii vacantelor tot anul.

Perla Sinaiului, statiunea Sharm El Sheikh este cea mai exotica, cea mai frumoasa si cea mai eleganta statiune de la Marea Rosie. Asezata la poalele muntilor Sinai, pe malul cel mai de sud al peninsulei, inconjurata de apele marii, strajuita de salba recifelor de coral, statiunea Sharm el Sheikh ofera petrecerea unor vacante de neuitat. Datorita microclimatului aici se poate face plaja tot anul. Desertul muntos si arid al peninsulei, lumea beduinilor, manastirea Sfânta Ecaterina, minele de turcoaze, rasariturile si apusurile asteptate in virful muntilor sunt destinatii fascinate pentru un safari in desertul Sinai. Recifele de coral, lumea colorata a pestilor exotici, navele scufundate, delfinii, broastele testoase uriase si rechinii atrag iubitorii sportul extrem subacvatic. Centrele de scuba-diving ofera posibilitati nelimitate de experiente subacvatice. J.Y. Cousteau aprecia frumusetea coralilor din Marea Rosie ca fiind “coridorul minunilor”.