SOUSSE

grand_mosque_sousse

 

 

Al treilea oras ca marime din Tunisia, Sousse poseda cele mai importante “ingrediente” pentru o vacanta de vis: plaje cu nisip fin, soare din abundenta, mare calda si transparenta, hoteluri foarte bune si un bogat patrimoniu cultural si architectural.

Statiunea Sousse este integrata perfect in oras. Mandre de patrimoniul lor, muzeele si monumentele sunt accesibile si isi asteapta cu placere oaspetii, iar Medina cu magazinele colorate pline de bijuterii din argint, paturi din lana pura, cupru si carpete, freamata sub zidurile trufase.

Hotelurile care aliniaza plajele se intind din Sousse pana in portul El Kantaoui. Acesta include o flota moderna de peste 300 de barci, un teren de golf cu 18 gauri si o gama larga de sporturi de apa.

Farmecul acestui mic sat tunisian alb si albastru si medina, nu inceteaza sa incante vizitatorii care se plimba pe strazile pavate, admira barcile din port sau isi savureaza cafeaua pe terasa unei cafenele.

Sousse, vechiul Hadrumetum se numara printre primele orase fondate de catre fenicieni si a fost pentru o vreme baza navala a generalului cartaginez Hannibal.