TENERIFE

Hotel-COSTA-ADEJE-GRAN

 

TENERIFE, insula fascinanta ce ofera plaje spectaculoase, vulcani, munti, paduri luxuriante, fauna si flora exotica, cea mai mare insula din arhipelagul Canare, situata la numai 300km de coasta Africii de Nord, insula este dominata de muntele vulcanic Teide, cel mai inalt varf din Spania (3718m) care ofera un peisaj si o atmosfera unica; pentru acest motiv, a fost ales ca loc de filmare a celebrelor productii cinematografice Razboiul Stelelor si Planeta Maimutelor; este insula contrastelor naturale; sudul insulei este arid, cald si renumit pentru plajele sale largi de nisip ( Playa de las Americas, Costa Adeje, Los Cristianos ) iar nordul insulei este foarte verde si impadurit, predispus la ploi sporadice.

In plus, combinatia de peisaj terestru si de peisaj marin, care este atat spectaculoasa – avand in vedere duritatea regiunilor montane – si blanda – o data ce turistul ajunge in zona calmelor plaje din sudul insulei Tenerife – intregeste deja nepretuitul inventar natural si turistic al insulei.

In prezent, Tenerife imparte, prin a sa Santa Cruz de Tenerife, capitala intregii comunitati autonome a Insulelor Canare, impreuna cu Las Palmas de Gran Canaria.
In ciuda faptului ca insula este, turistic vorbind, impartita in nord si sud – partea nordica fiind mai populara printre vizitatorii care se asteapta la o experienta mai curand ampla a naturii, iar partea sudica (Playa de las Americas) fiind aleasa de catre cei care nu vor altceva decat soare, plaja, nisip si valuri – ar trebui sa se stie ca din punctul de vedere al cazarii nu exista nici o diferentiere in ceea ce priveste eficienta si calitatea. Avand in vedere ca turismul este principala ramura economica in urma careia Tenerife prospera, este foarte putin probabil ca cazarea sa ridice probleme, de vreme ce serviciile de cazare (hoteluri, vile, bungalow-uri) reprezinta un element de prima importanta al turismului insusi.

Fiind renumita in toata lumea pentru luxurianta sa parada a naturii, Tenerife prezinta si o oferta gastronomica coplesitor de bogata. Anumite feluri sunt de origine spaniola, precum tapas sau tortilla; insa, nu este o exagerare a afirma ca Tenerife are o identitate culinara solida, constand din feluri de mancare pe baza de peste – in aceasta privinta, trebuie mentionat ca insula este extrem de semnificativa in calitatea sa de zona principala de pescuit a intregii Spanii – dar si carnea este preferata printre localnici. Astfel, tacos de porc merita notat. Dar Tenerife vine si cu o specialitate locala numita cartofi zbarciti (papas arrugadas), si cu o productie impresionanta de branza. Mojo si salmorejo sunt doua dintre cele mai populare sosuri. In cele din urma, vinul nu ar trebui omis, de vreme ce Tenerife are o traditie de 5 secole de producere a acestui deliciu bahic.

Atractii si obiective turistice din Tenerife

Capitala din Tenerife, anume, Santa Cruz de Tenerife, este, in parte, un Sit al Patrimoniului UNESCO, datorita diversitatii si singularitatii ecologice; astfel, se dovedeste ca o excursie la Santa Cruz merita facuta.
Muntele El Teide este si el un imperativ, de vreme ce este un vulcan cvasi inactiv si, tot din aceasta prinvinta, intreaga oferta montana a insulei Tenerife – de exemplu, masivul Anaga, masivul Teno, masivul Adeja – ar trebui verificata: nici un turist nu va fi dezamagit. Insa, bogatia naturala este pusa in oglinda de generozitatea lucrarii omului, construite in timp: Catedrala San Cristobal de La Laguna, Bazilica Doamna Noastra de la Candelaria sau Biserica Conceptiei de la Santa Cruz. Siturile arheologice care dateaza din epoca guanchilor si Piramidele Guimar rotunjesc tabloul obiectivelor, dar, departe de a fi completa, lista ar trebui sa cuprinda si Muzeul Naturii si al Omului, Muzeul Istoriei Tenerife, Muzeul Arheologic din Puerto de la Cruz, sau Muezul de Antropologie din Tenerife.

Pentru o impresie adecvata despre Insulele Canare, Gran Canaria ar trebui sa fie si ea vizitata. Doar este, in cele din urma, Continentul in Miniatura al Spaniei, ceea ce nu este un supranume dat fara justificare, ci o expresie a ceea ce Gran Canaria este cu adevarat.

Lanzarote este, in mod paradoxal, un loc al trandaviei si al statului la soare, precum si al provocarilor in momentul infruntarii naturii bogate si neimblanzite pentru care Lanzarote a fost declarata rezervatie a patrimoniului UNESCO.

Cu privire la Fuerteventura, aceasta este intrecuta in materie de dimensiuni doar de Tenerife. Oricum, din punct de vedere turistic, este una dintre cele mai bine cotate, ceea ce spune destule despre tipul de oportunitati cu care toti vizitatorii sunt intampinati odata ajunsi in Fuerteventura.
Evenimente si festivaluri din Tenerife

Fara indoiala, Carnavalul din Santa Cruz de Tenerife merita frecventat, de vreme ce este o manifestare considerata a fi un Festival de Interes Turistic International: este extrem de asteptat de catre localnici, si atrage un mare flux de turisti. Insa, turistii ar trebui sa stie ca cele mai multe evenimente locale sunt de natura religioasa. Pastele, de exemplu, este cel mai important moment din calendarul religios, si ar trebui cunoscut de catre vizitatorii care vor sa ia contact cu cultura locala.